Forces of Destiny är en animerad microserie riktad mot yngre barn med syfte att lyfta fram några av de mest älskade och inspirerande karaktärerna i Star Wars. Serien skapades av Rebels-skaparna Dave Filoni och Carrie Beck tillsammans med manusförfattaren Jennifer Muro. Serien består av flertalet avsnitt á två till tre minuter, och visades ursprungligen på Youtube innan den även sändes på tv. 

Flera skådespelare från tidigare filmer och tv-serier repriserar sina roller i microserien, däribland Mark Hamill, Daisy Ridley, Felicity Jones, Tiya Sircar, Ashley Eckstein och Lupita Nyong'o. Serien åtföljdes av en egen linje med leksaker och böcker. I Sverige sändes enbart den första säsongen. 

Forces of Destiny är en antologi med berättelser som utspelas under flera eror och utforskar helt nya äventyr med bl.a. Rey, Finn, Jyn Erso, prinsessan Leia, Sabine Wren och Ahsoka Tano. Varje avsnitt är exempel på vardagsheroism och små stunder av mod. Berättelserna klipptes senare ihop till fyra volymer där avsnitten presenterades i en löst sammanhängande berättelse med Maz Kanata. 

 

Serieinformation

Originaltitel:
Star Wars: Forces of Destiny

Antal avsnitt:
32

Antal säsonger:
2

TV-kanal:
Disney Channel (USA)

Premiär (säsong 1):
3 juli 2017 (USA, YouTube)
9 juli 2017 (USA, Disney Channel)
22 juli 2017 (Sverige, Disney Channel)

Premiär (säsong 2):
19 mars 2018 (USA, YouTube)
25 mars 2018 (USA, Disney Channel)

 

Övrigt

Avsnittslista för Star Wars: Forces of Destiny