Sammanfattning

Vid en kejserlig hangar på Lothal distraherar Sabine stormsoldaterna som vaktar området. Hon springer från TIE till TIE och hånar stormsoldaterna medan Ezra och Zeb stjäl ett fraktskepp.

Medan Sabine flyr tillsammans med sina vänner ombord på den kejserliga transporten hör stormsoldaterna ett tickande ljud. Sabine har planterat sprängladdningar på jaktskeppen.

Den stulna transporten kommer tillåta rebellerna att närma sig Mustafar dit Imperiet har fört Kanan. Han hålls fånge på stormoff Tarkins stjärnjagare Sovereign som omgärdas av flera andra stjärnjagare.

Rebellerna behöver en distraktion för att ta sig ombord. Ezra avslöjar att TIE-jaktskeppet han och Zeb stal fortfarande finns kvar, även om Sabine har målat om det i gälla färger. Men planen kommer att fungera eftersom Imperiet inte kommer lägga märke till skeppets konstiga målning förens efter det har landat I stjärnjagarens hangar.

Samtidigt så fortsätter inkvisitorn att tortera och förhöra Kanan. Han vill veta mer om Fulcrum, men jediriddaren fortsätter att hävda att han inte vet något om ett större uppror. Inkvisitorn återberättar historien om hur Kanans mästare Depa Billaba dog, och kallar honom för en ynkrygg för att han sprang när hon behövde honom som mest.

Rebellerna anländer vid Mustafar. Ezra sträcker sig ut genom Kraften och känner att Kanan är vid liv. Besättningen på Ghost skickar ut deras TIE-jaktskepp som landar i stjärnjagarens hangar. Cockpiten är fylld EMP-laddningar som slår ut strömmen på det enorma skeppet. 

Rebellerna tar tillfället i akt och flyger transporten till sidan av stjärnjagaren som de dockar med och bordar.

Stormoff Tarkin beordrar den kejserliga flottan att hålla sig undan och skicka förstärkning. Förstärkningen anländer snart och spärrar vägen till Kanans cell. Men rebellerna är inte helt blockerade. Ezra kryper upp i ett ventilationsskaft för att ta sig förbi stormsoldaterna.

Ezra når fram till Kanans cell. Kanan är svag efter de förhör han genomgått. Ezra hjälper sin mästare gå men hindras av inkvisitorn. Jedijägaren ler, tänder sin ljussabel och förbereder sig för strid. Kanan ber att få låna Ezras ljussabel.

Han anfaller inkvisitorn och överraskar honom genom att skjuta från Ezras vapen. Duellen är intensiv och snabbare än någonsin. Ezra får syn på Kanans ljussabel hängandes vid inkvisitorns bälte och använder Kraften för att dra den till sig.

Inkvisitorn njuter av att vara del av ett slagsmål värdig hans tid. De tre kämpar och efter en stund kastar inkvisitorn sin ljussabel mot padawanen.

Ezra tappar balansen och faller av plattformen. Kanan skriker ut i ångest men reser sig igen. När han nu svingar båda ljussablarna har han en nyfunnen styrka. Med Ezra borta så har han ingenting kvar att frukta. Han går till attack mot inkvisitorn.

Resten av gruppen fortsätter sin flykt. Sabine använder en rökbomb för att ge dem skydd medan de rör sig mot docka 5. Medan de springer försöker Hera få kontakt med Ezra över komlänk.

Ezra är vid liv tack vare att han landade på en gångväg nedanför. Heras anrop väcker honom och han får syn på Kanan som självsäkert strider på ett sätt han aldrig har sett tidigare.

Sakta men säkert övermannar jediriddaren inkvisitorn och pressar honom bakåt mot kanten på mittplattformen. Kanan säger att det finns något mycket starkare än rädsla: Kraften.

Kanan riktar båda sina ljussablar mot insidan av inkvisitorns roterande ljussabel och skär sedan sönder den. Explosionen får inkvisitorn att stappla bakåt och de två delarna av hans ljussabel faller ner i stjärnjagarens motorer. En stor efterföljande explosion får rummet att börja kollapsa. Inkvisitorn – som hänger över kanten – berättar för Kanan att han inte har en aning om vad han har släppt lös idag. Det finns saker som är mycket värre än döden. Inkvisitorn släpper taget och faller ner och slukas av de växande eldsflammorna.

Ezra återförenas med Kanan och de skyndar sig mot hangaren. Kanan säger åt de andra i gruppen att åka. Han och Ezra kommer hitta sin egen väg ut. De får syn på inkvisitorns TIE-jaktskepp, och han har ju ändå ingen nytta av den.

Chopper och transporten är borta. Rebellerna jagas av imperiets styrkor i rymden runt Mustafar. Det är för många TIE-jaktskepp och det är bara en fråga om tid innan de förstör rebellernas flyktskepp.

Slutligen hoppar transporten, Ghost och en flotta av andra rymdskepp ut från hyperrymden. De kämpar bort de kejserliga styrkorna. Rebellerna dockar sitt TIE-jaktskepp med transporten innan de gör hoppet till ljushastighet. De är alla i säkerhet. Men om Chopper flög transportskeppet, vem var det då som flög Ghost?

Senator Bail Organa hälsar dem via en holografisk sändning. Han berättar att besättningarna på de andra skeppen är medlemmar från rebellceller. Det var egentligen inte tänkt att de skulle träffas. På så sätt kunde de inte avslöja något om andra rebeller för Imperiet om de tillfångatogs. Men planen har ändrats. Fulcrum stiger ner från cockpiten. Fulcrum presenterar sig vid sitt riktiga namn: Ahsoka Tano. Hon berättar att de kommit hit på grund av Kanan och hans lärling. Många har hört deras utsändning och fått hopp i deras mörkaste stund. De kunde inte låta det hoppet dö. Nya uppdrag väntar. Ett kapitel har avslutats för Ezra Bridger. Det här är en ny dag. En ny början.

En kejserlig skyttel landar vid det kejserliga komplexet på Lothal. Tarkin kliver ut och möts av agent Kallus som berättar att ryktena om vad som hände vid Mustafar har spridits till Lothal. Man befarar att befolkningen ser Imperiet som svagt och sårbart. Tarkin försäkrar Kallus om att han inte behöver oroa sig. Kejsaren har skickat en alternativ lösning. Från skyttelns inre uppenbarar sig den mörke lorden Darth Vader.

 

Avsnittsinformation

Titel:
Galaxen brinner

Originaltitel:
Fire Across the Galaxy

TV-premiär:
2 mars 2015 (USA)
3 maj 2015 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 15

Produktionsnummer:
116

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Dave Filoni

Manus
Simon Kinberg

Skapad av
Simon Kinberg, Dave Filoni och Carrie Beck

Baserad på Star Wars skapat av
George Lucas

Exekutiva producenter
Simon Kinberg, Dave Filoni och Greg Weisman

Samexekutiv producent
Henry Gilroy

Serieregissör
Dave Filoni

Producent
Kiri Hart

Medproducent
Carrie Beck

Linjeproducent
Athena Yvette Portillo

Redigerare
Joe E. Elwood

Musik
Kevin Kiner

Scenograf
Kilian Plunkett

Animationsledare
Keith Kellogg

Ljuddesigner
David Acord

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Agent Kallus
David Oyelowo

Bail Organa, tjänsteman på kommandobrygga och tjänsteman
Phil LaMarr

Ephraim Bridger
Dee Bradley Baker

Fulcrum/Ahsoka Tano
Ashley Eckstein

Stormoff Tarkinoch stormsoldat #2
Stephen Stanton

Mira Bridger
Kath Soucie

Stormsoldat #1, stormsoldat #3 och kejserlig besättningsman
Steve Blum

Tseebo
Peter MacNicol

Inkvisitorn
Jason Isaacs

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Kirsten Saabye

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Björn Bengtsson

Agent Kallus
Daniel Goldmann

Inkvisitorn
Roger Storm

Fulcrum/Ahsoka Tano
Linda Åslund

Stormoff Tarkin
Gustav Levin

Bail Organa
Stephan Karlsén

Mira Bridger
Michaela Jolin

Övriga röster
Daniel Sjöberg
Joakim Jennefors
Michaela Jolin
Magnus Mark
Mattias Knave