Första dagen på Celebration Europe 2016 har varit händelserik och intensiv. Folkskygga människor bör hålla sig borta från sådana här evenemang för här är det folk, folk och lite mer folk. Överallt. Och så ett eländigt köande till allt. 

Men det är också väldigt roligt. För du vet att varje människa du möter på mässgolvet (och det är tiotusentals) delar din passion för Star Wars. 

Mark Hamill gick ifrån den brukligt formulär med sin panel. Istället för att bli intervjuad av en värd gick han upp på scenen ensam och lät publiken själva ställa frågor i en timme. Bra initiativ då vi fans oftast själva vet bäst vad vi vill ha. 

Dagens stora höjdpunkt och publikmagnet var Rogue One-panelen som både fyllde de 4200 platserna vid Celebration Stage och ytterligare tusentals platser vid de två andra scenerna som direktsände eventet. 

Då panelen direktsändes världen över har du säkert redan koll på vad som hände. Det är dock en helt unik känsla att sitta i samma sal som filmens samtliga stjärnor inklusive dess regissör och producent. De flesta skådespelarna var sparsmakade med vad de avslöjade. Det mesta hade vi redan läst från Entertainment Weeklys reportage häromveckan. Men så vill vi kanske inte bli allt för spoilade heller. Tyvärr diskuterade man inte alls den extra inspelningen som man gjorde under sommaren. Hittills har vi inte sett något som ger skäl till oro, men det hade varit kul att höra filmens viktigaste namn kommentera saken. 

Ben Mendelsohn bör få ett hedersomnämnande som gjorde en storslagen entré som Orson Krennic flankerad av två Death Troopers. 

Bland nyheterna visade man upp filmens officiella poster (som sedan delades ut till alla närvarande) och en video med klipp från inspelningen. Det bästa hände dock när panelen var Slut och kamerorna slocknat. Då visades den nya trailern. Vad ska man säga? Chansen är stor att trailern släppts på nätet när du väl läst det här. Se då med dina egna ögon. Ska man tro publiken i London så fanns det inte mycket att klaga på. Rogue One ser helt enkelt mycket lovande ut. 

Upphovsmannen till historien, Star Wars-veteranen John Knoll, berättade att han planterade fröet till vad som skulle bli Rogue One för 13 år sedan under inspelningen av Episod III när George Lucas planerade den tv-serie som skulle utspelas mellan Episod III och IV (och senare lades på is), Knoll dammade av sin idé när Lucasfilm och Disney avslöjade att de skulle producera fristående filmer. Han pitchade idén för Kathleen Kennedy, och resten är historia. Det är intressant hur Lucasfilm arbetar och att de inte är rädda att filma en historia skapad av någon som inte alls är känd för sitt skrivande. Knoll är ju annars mest känd för sitt arbete med apecialeffekter, samt att han i unga år tillsammans med sin bror skapade bildredigeringsprogrammet Photoshop. 

Om någon undrar hur man mår efter en heldag på Star Wars-mässa så kan jag säga att jag är dödstrött och att fötterna värker. Men jag är vid gott mod och redo att tackla morgondagen. Då väntar bland annat den stora premiären av Rebels tredje säsong. Redan idag hade jag förmånen att träffa Dave Filoni. 

Tyvärr har mässans wifi enbart fungerat när det själv känt för det. Imorgon hoppas vi att det fungerar bättre så vi kan uppdatera er lite under dagens gång. Till dess, ta en titt i vårt galleri där vi laddat upp ett helt gäng bilder som vi tagit under dagen. 


Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com