Ahmed Best intervjuades nyligen av Vice om hans upplevelser både under och efter inspelningen av Star Wars: Episod I - Det Mörka Hotet. Best spelade rollen som Jar Jar Binks,

Men det kunde ha sett helt annorlunda ut. Michael Jackson var nämligen intresserad av rollen. Här följer ett utdrag från intervjun.

I en intervju på Reddit nämnde du att Michael Jackson ursprungligen ville spela rollen som Jar Jar Binks. Var det ett skämt?

Det var vad George [Lucas] sa till mig. Jag, Natalie Portman och Georges barn var vid Wembley Arena på Michael Jacksons konsert. Vi fördes bakom scenen och mötte Michael. Där fanns Michael och Lisa Marie [Presley]. George presenterade mig som "Jar Jar" och jag tänkte Det var konstigt. Michael sa bara "Jaha, okej." Jag tänkte Vad är det som pågår? Efter att Michael hade åkt iväg så gick vi tillbaka till en stor efterfest. Jag tog en drink med George och frågade "Varför presenterade du mig som Jar Jar?" Då sa han "Tja, Michael ville spela rollen, men han ville göra det i proteser och smink som i 'Thriller'." George ville göra det datoranimerat. Jag tror att Michael Jackson i slutändan hade blivit större än filmen, och jag tror inte att han ville det.

Jar Jar Binks kom istället att bli den första helt datoranimerade karaktären som interagerade med vanliga skådespelare i en storfilm. Vid den tidpunkten var det så nytt att motion capture-tekniken utvecklades samtidigt som Ahmed Best var i studion. Men trots stora tekniska landvinningar som idag har blivit industristandard så gick emellertid inte Jar Jar hem hos kritikerna.

Men det tycks inte bekomma Best. Som han sade i Reddit-intervjun “Michael Jackson ville verkligen göra det men George valde mig. Sug på den karamellen. Jag gör det fortfarande.”