Historien är som hämtad från kultfilmen Fanboys om den unge cancersjuke mannen vars sista önskan var att se den nya Star Wars-filmen. Men ibland är fiktion och verklighet närmare varandra än vi vill tro.

Daniel Fleetwood led av en sällsynt och aggressiv cancerform och fick i juli veta att han endast hade två månader kvar att leva.

Han var ett Star Wars-fan sedan unga år och hans sista önskan var att få se Star Wars: The Force Awakens, en film som inte har haft premiär ännu och vars premiär han aldrig skulle leva till att se. Historien om Daniel spreds på Internet via sociala medier under hashtaggen #ForceForDaniel. Även skådespelare såsom John Boyega, Carrie Fisher, Mark Hamill och Daisy Ridley deltog för att försöka uppfylla Daniels önskan. Snart väcktes även Disneys och Lucasfilms uppmärksamhet.

Regissören J.J. Abrams ringde personligen upp Daniel och levererade de goda nyheterna, de skulle se till att en ofärdig klippning av filmen visades i hans eget hem. Daniels fru Ashley skrev såhär på Facebook i torsdags:

Till alla våra underbara supportrar, vännen, familj och häftiga främlingar: Daniels sista önskan uppfylldes nyss!!! Idag har den underbara personerna på Disney och Lucasfilm uppfyllt hans sista önskan på ett sätt som är otroligt typiskt för Disney, de kan verkligen göra drömmar sanna!

Daniel Fleetwood blev därmed det första Star Wars-fanet att få se filmen. Tyvärr blev glädjen kortvarig. Idag meddelade hans fru att Daniel dog i sömnen under tisdagen.

Daniel kämpade in i det sista. Han är nu ett med Gud och med Kraften. Han dog lugnt och stilla i sömnen. Han kommer alltid att vara min idol och min hjälte. Snälla, krama farbror Marc från mig och ge Lucy många pussar. Vila i frid min älskade. Det här var den sista selfien vi någonsin tog med varandra. #forcefordaniel

Våra tankar går till Daniel Fleetwood och hans efterlevande.