The Hollywood Reporter har gjort en intervju med filmgiganterna Steven Spielberg, Kathleen Kennedy och Frank Marshall. Där pratar de om hur man gör succé i Hollywood och hur man hittar nya talanger som kan bygga vidare på kända filmserier.

Intervjun är inte helt fokuserad på Star Wars. Men varumärket får ändå en stor närvaro tack vare att samtliga tre har starka kopplingar till Lucasfilm. Intervjun blir extra intressant eftersom den ger en inblick i varför vissa regissör har valts ut att regissera de kommande årens Star Wars-filmer.

SPIELBERG Man måsta välja rätt regissörer, och det är vad Kathy har gjort så lysande med Star Wars-serien. Rian Johnson och Colin är de två bästa regissörerna som skulle kunna göra Episod 8 och 9. Och det är nyckeln. Jag tror Harry Potter fick nytt liv när Alfonso Cuaron gjorde den tredje filmen. Han ändrade paradigmen för Harry Potter och det ytterligare sex år bara baserat på konstnärligheten han gav den tredje filmen.

KENNEDY Det är också så att man i de här filmserierna kan ha artistisk frihet och ta kreativa risker. Om du bara ska spela säkra kort — försöka göra samma film om och om igen — då kommer publiken att säga "Åh, det här är bara en pengafabrik." Men om det genuint tjänar konstformen så används konceptet på ett sätt som är spännande.

Ibland händer det dock att fel person hamnar i fel position. Josh Trank gjorde en kometkarriär i Hollywood och var bekräftad som regissör till en av antologifilmerna när han plötsligt hoppade av projektet. Officiellt hoppade han av för att ägna sig åt mindre projekt. Ryktena säger dock att han hade stora samarbetssvårigheter med producenterna till Fantastic Four som han regisserade innan han fick uppdraget att göra nästa Star Wars-film.

Så när ni tittar på unga regissörer, hur vet ni att ni inte anställer ännu en Josh Trank [som regisserade Fox-kalkonen Fantastic Four]?

SPIELBERG Vem är det?

KENNEDY Det är instinktivt. En av de saker som jag kommit till insikt med sedan jag fick uppdraget att föra Star Wars vidare är att man utöver att leta efter någon som är kreativ, letar efter någon med ledarskapsförmågor. Ingen kan gå in i de här stora filmerna utan att kunna styra över hundratals människor och [hantera] relationen med filmbolaget. Det är en väldigt svår sak att göra, och man vet inte [att en person kan göra] det förrän man spenderat tid och sett någon i aktion. Det är en underlig tid i våra liv där vi anställer många filmskapare som är influerade av filmerna vi har gjort under årens lopp.

SPIELBERG Det är som att lämna över stafettpinnen. Jag vet hur det känns för min generation att titta tillbaka på de filmskapare som influerade oss. Och ändå så är vi inte dem, vi är oss själva, och vi måste lista ut våra egna röster. Man måste få ha hjältar som man strävar efter att bli som, men du kan inte imitera dem. Du måste lista ut vad du kan bidra med till konstformen.

I den fullständiga intervjun kan man även läsa hur J.J. Abrams blev aktuell för Episod 7 och hur Spielberg, Kennedy och Marshall upptäckte Colin Trevorrow.