Vi har nåtts av de tråkiga nyheterna att Peter Mayhew har avlidit i en ålder av 74 år, bara några veckor från hans 75:e födelsedag. 

I ett pressmeddelande uttrycker Peter Mayhews familj sin djupa kärlek och sorg över att behöva delge nyheten om att Peter avlidit den 30 april 2019 i sitt hem i norra Texas. 

Peter Mayhew spelade den ikoniska rollen som den mäktige wookieen Chewbacca i originaltrilogin, Revenge of the Sith och The Force Awakens. Den på senare tiden rullstolsburne skådespelaren kämpade sig tillbaka upp på benen för att kunna spela rollen en sista gång i den sistnämnda filmen. Inför The Last Jedi intog han rollen som konsult för att lära upp sin ersättare Joonas Suotamo och garantera en sömlös övergång.

Han var en trogen gäst på olika mässor och event runt om i världen och besökte Sverige ett flertal gånger. Han var populär gäst under Star Wars Celebration Chicago som arrangerades så sent som för tre veckor sedan. 

Han efterlämnar sin fru Angie och tre barn. Hans snällhet, generositet och omsorgsfullhet kommer leva vidare genom den stiftelse han grundat i eget namn som samlar in pengar för att lindra smärta, sjukdomar, lidande och finansiella bekymmer hos personer som drabbats av livets traumatiska händelser. 

StarWars.se och Rebellradion skickar alla våra tankar till Peter Mayhews familj. Han kommer att saknas och alltid vara känd som den mäktige Chewbacca. 

Må Kraften vara med dig Peter!