Regissören J.J. Abrams överväger att döda Jar Jar Binks i The Force Awakens. Enligt en intervju med Vanity Fair har han funderat på att göra sig av med den karaktären som fick utstå mest kritik när prequelfilmerna släpptes.

Jar Jar Binks hade en utmärkande roll i Det Mörka Hotet, men syntes även som hastigast i Klonerna Anfaller och Mörkrets Hämnd. Den klumpige amfibievarelsen var av George Lucas tänkt att bli det stora genomslaget för datoranimerade karaktärer i spelfilm, och skulle stå för komiken i de nya filmerna. Istället blev han den mest hatade filmfiguren genom alla tider.

När Vanity Fair sitter bredvid regissören under redigeringen av den nya filmen i Bad Robots kontor berättar han om sina mörka tankar.

"Jag har haft en tanke om att lägga in Jar Jar Binks skelett där i öknen. Jag är allvarlig! Bara tre personer skulle lägga märke till det, men dem skulle älska det"

Abrams har även sagt att han har lagt in ett antal Star Wars-referenser i filmen för sitt eget nöjes skull, men säger samtidigt att han hellre vill prioritera handlingen än att inkludera uppenbara saker från tidigare filmer.

Vad säger ni? Ska man ta livet av Jar Jar en gång för alla, eller har ni gått vidare och låter det som varit vara?