Efter lång tids rykten så har det äntligen bekräftats. Nästa äventyr i antologiserien kommer att fokusera på hur en ung Han Solo blev den smugglare, tjuv och lymmel som Luke Skywalker och Obi-Wan Kenobi mötte i Mos Eisleys kantina.

Filmen kommer regisseras av duon Christopher Miller och Phil Lord som bland annat ligger bakom LEGO-filmen, Det regnar köttbullar och 21 Jump Street.

Phil Lord och Christopher Miller

"Det här är den första filmen vi arbetat med som verkar ha en bra idé från första början. Vi lovar att ta risker, ge tittarna en fräsch upplevelse, och vi försäkrar att vi ska vara trogna förvaltare av dessa karaktärer som betyder så mycket för oss. Det här är en dröm som blivit sann för oss. Och inte den typ av dröm där du är försenad till arbetet och alla dina kläder är gjorda av pudding, utan den typen av dröm där du får göra en film med några av de bästa karaktärerna någonsin i en filmserie du har älskat sedan innan du kunde drömma."

Manuset skrivs av Lawrence Kasdan och hans son Jon Kasdan. Lawrence Kasdan är givetvis ett välbekant namn för Star Wars-fans då han skrivit manusen till Rymdimperiet Slår Tillbaka, Jedins Återkomst och nu senast The Force Awakens. Sonen Jon Kasdan har bl.a. skrivit manus till Nollor och nördar och Dawson's Creek, samt skrivit och regisserat filmerna The First Time och In the Land of Women.

"Vi är så gkada att få arbeta tillsammans med Chris och Phil, som kommer ta Star Wars-universumet till en fräsch ny dimension," sa Kasdans. "De är två av dem smartaste, roligaste och mest originella filmskaparna i branschen, och det ideala valet för att berätta historien om Han Solo, en av de coolaste karaktärerna i galaxen."

Katlheen Kennedy kommer att producera filmen och hon är nyfiken på vad dessa två extraordinära team har på gång.

"Det är inte vilken filmskapare som helst som kan berätta historien om en sådan älskad ikon som Han Solo, och jag är glad att kunna säga att vi har hittat det perfekta teamet för att klara av uppgiften. Larry och Jon vet allt som finns att veta om karaktären, och Chris och Phil kommer att ta med sig sin kvickhet, stil, energi och hjärta när de berättar Hans historia."

Lawrence Kasdan och Jason McGatlin kommer vara exekutiva producenter, medan Will Allegra är samproducent.

Filmen kommer att ha premiär 25 maj 2018.