Mads Mikkelsen har en roll i Star Wars-filmen Rogue One. Än så länge vet vi inte vem han spelar. Men när Collider intervjuade den danske skådespelaren frågade de om hans relation till Star Wars och hur det är att vara på en Star Wars-inspelningsplats.

Nu är du även en del av Star Wars-universumet, vilket är löjligt häftigt. Har du haft tid att ta in allt? Är det overkligt att vara på en sådan inspelningsplats?

MIKKELSEN: Egentligen inte. Det känns inte så konstigt eller överraskande alls. För de flesta skådespelare så är det en del av vårt jobb. Vi vet att det finns. Vi vet också hur en inspelningsplats ser ut, vad vi bygger och vilken del det fuskas med och vilken del det inte fuskas med. Skådespelare blir snarare betagna när de möter kändisar som gör något som de själva inte är en del av, som en fotbollsspelare eller en basketspelare. Det blir overkligt för oss eftersom det inte är vårt jobb. Med det sagt så måste man också luta sig tillbaka ibland, när man kommer till en otrolig, stor inspelningsplats som den till Star Wars-filmerna. Man måste luta sig tillbaka och vara 15-år igen, i alla fall under ett par minuter, och sedan börja jobba efter det. Om du inte kan njuta av storheten i vissa av de här sakerna så är det sorgligt.

Var du ett fan som barn, och ägde du några av leksakerna, eller är du ny till grejen?

MIKKELSEN: Jag är en av de som är ny till hela grejen. Men det är så stort att man inte kan undvika det, även om man inte tittar på filmerna oavbrutet, eftersom alla andra pratar om det. Så jag visste en hel del, men inte så mycket som de som är dedikerade.

Vad kan du berätta om vem du spelar i Rogue One?

MIKKELSEN: Jag har svurit (att bibehålla sekretessen). Det finns ingenting jag kan berätta, även om jag skulle vilja göra det.

Rogue One har premiär den 16 december 2016 och handlar om hur rebellerna kommer över ritningarna till den första Dödsstjärnan.