Filmsajten /Film träffade nyligen Kathleen Kennedy och pratade med henne om bl.a. de fristående filmerna. De fristående filmerna kommer att stå på egna ben och inte vara lika knuta till huvudhistorien som löper genom de filmer som släppts hittills.

"De designas som fristående filmer vilket är fantastiskt för filmskaparna vi tar in, och skådespelarna vi lånar, eftersom det är en helt annan känsla," berättar hon.

Kennedy fortsätter med att förklara att de fristående filmerna inte nödvändigtvis skapas i syftet att skapa nya varumärken och filmserier. De kommer vara fristående i ordets rätta bemärkelse där varje film har en tydlig början, mitten och slut.

Men kan man verkligen säga att filmerna är fristående? Rogue One kommer fungera som en prequel till A New Hope och Han Solo-filmen berättar den välkända karaktärens bakgrundshistoria.

"Det råkar bara vara så att Rogue One är föregångaren till [A] New Hope och ja, även den här idén med Han Solo. Men jag skulle inte argumentera för att vi bara gör prequels av de här fristående filmerna. Jag tror att det hittills bara varit en slump. Och för att vara helt ärlig så ändrade vi ordningen på dem i sista minuten, så det var inte alls avsiktligt."

Ett av senare års mest kontroversiella beslut var när man övergav Expanded Universe, den stora katalogen av Star Wars-historier som hade berättats i böcker, serietidningar och spel under många år.

"George tillät att Expanded Universe gjorde sin egen grej. Och en del av det var enastående och väldigt välgjort. Och en del lite mindre så. Men det följde inte någon narrativ struktur och med allt som nu genomförs inom olika områden kände vi att det skulle göra det hela för kaotiskt. Vi övergav det inte för att vi tyckte det var något fel med det, vi övergav det för att det hade gått åt för många håll utan Georges övervakande öga, och det är något vi försöker komma till rätta med. Så konceptet med Expanded Universe liknar det som vi fortsätter att göra, men nu med lite mer struktur."