Även om vi kunnat antaga att Chewbacca skulle spela en stor roll i den fristående filmen om Han Solo så har det inte bekräftats förrän nu. Det var under tisdagens Deutsche Bank 2016 Media, Internet & Telecom Conference som Disney-chefen Bob Iger bekräftade att Chewbacca kommer spela en roll i filmen.

Så här rapporterar The Wrap.

Nästa film i Star Wars-universumet som når biograferna kommer vara Gareth Edwards Rogue One: A Star Wars Story som planeras släppas den 18 december.

"Rogue One handlar om en gäng rebeller som planerar att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan," sa Disney-chefen. "Den utspelar sig precis innan George Lucas första film som kom ut 1977 och nu kallas Ett Nytt Hopp."

"Vi arbetar även på fler filmer, däribland en som är bakgrundshistorien om Han Solo och Chewie," fortsatte han. "Och den kommer efter Star Wars VIII år 2018. Och fler filmer kommer möjligen följa därefter."

Iger passar berättade även att de fristående filmerna kommer att marknadsföras på ett sätt som är "annorlunda, men aggresivt" för att inte ta fansens fokus från den pågående sagan men samtidigt dra in pengar.

Han Solo-filmen beräknas ha premiär 2018 och regisseras av Christopher Miller och Phil Lord.