Det amerikanska nöjesmagasinet Entertainment Weekly släpper sitt senaste nummer på fredag, och det kommer vara fyllt med information om filmen Rogue One. Men redan nu har man släppt en hel del information på nätet.

Redan på omslaget så kan vi se en bekräftelse av vad det har pratats om en längre tid. Darth Vader är tillbaka.

Här är andra saker ni kan vänta er under denna vecka när EW tittar närmare på Lucasfilms hemliga planer:

  • Bakgrunden på vårt omslag visar Imperiets nya vapen som användes mot det gryende upproret: högre, smalare gångare kända som AT-ACT som bär last, och plattare, huggtandsliknande jaktskepp kända som TIE Strikers.
  • Ny information om Jyn Erso (Felicty Jones från The Theory of Everything), lagbrytaren som har krockat med både rebellerna och Imperiet, och nu har en möjlighet till botgöring genom att leda ett uppdrag åt de som är på den goda sidan. Det är också personligt — hennes far, spelad av Mads Mikkelsen, är en vetenskapsman vars kunskap eftersöks av båda sidor.
  • Fullständiga detaljer om den grupp karaktärer som går samman för att bemöta Imperiet, spelad av den mest multikulturella ensemblen i en Star Wars-film hittills: Diego Luna, Jiang Wen, Donnie Yen, Riz Ahmed, Forest Whitaker, och Alan Tudyk — som en performance-capture-droid. (En av dessa är bekant sedan tidigare bland Star Wars-fans.)
  • En titt på skurkstrecken som pågår i den kejserliga leden, sett genom den nya skurkens ögon: Ben Mendelsohns ambitiösa officer som är ivrig att tjäna kejsaren — och att undvika vreden från hans svartmaskerade lakej.
  • Uttalanden från filmskaparna om vad ominspelningen lägger till berättelsen nu när filmen närmar sig sin decemberpremiär.
  • Slutligen, bekräftelse på vad fans har hoppats på sedan projektet annonserades: Vader är tillbaka. Vi berättar hur sithlordens första dag på inspelningen var, och vad hans återkomst betyder för Star Wars-berättandet i stort.

Rogue One har svensk premiär 14 december 2016. Kom tillbaka senare för mer information från Entertainment Weeklys Rogue One-reportage.