Forest Whitakers karaktär har varit en av de största hemligheterna kring Rogue One. Men nu är Lucasfilm äntligen redo att avslöja hans identitet. Den här skumma frihetskämpen är Saw Gerrera, en person som många av oss redan är väl bekanta med sedan tidigare.

Krigaren sågs första gången i den femte säsongen av The Clone Wars. Då var han en ung man på planeten Onderon som använde gerillataktik för att bekämpade separatisternas armé som invaderade planeten.  I tv-serien kämpar han och hans syster Stella sida vid sida med Anakin Skywalker.

Saw Gerrera i The Clone Wars.

Whitakers utseende består av några diskreta hyllningar till karaktären från The Clone Wars. Även om ögonfärgen är annorlunda så har han fortfarande sitt ärr som sträcker sig över hans vänstra öga. Lägg även märka till att Whitaker har hår på den nya bilden. När vi såg honom i teaser trailern var han rakad.

"Se honom som en skadad veteran som leder ett gäng av extremistrebeller," säger Kathleen Kennedy. "Han är i utkanten av rebellalliansen. Till och med de är lite oroliga för honom."

Rogue One har svensk premiär den 14 december 2016.