Game of Thrones-skaparna David Benioff och D.B. Weiss slutar jobba med sina planerade Star Wars-filmer. Som orsak uppger de det avtal de nyligen slöt med Netflix, och att deras kalender är fullbokad. 

Det var i februari 2018 som Lucasfilm avslöjade att skaparna bakom den framgångsrika och prisvinnande tv-serien Game of Thrones skulle skriva och producera en serie nya Star Wars-filmer som skulle vara åtskilda både Skywalker-sagan och Rian Johnsons planerade trilogi. Och även om Kathleen Kennedy inte har stängt dörren för framtida samarbeten, tycks nu inte duons filmserie bli verklighet. 

"Vi älskar Star Wars," kommenterade duon till Deadline. "När George Lucas skapade det, så skapade han även oss. Det var ett av våra livs största händelser när vi fick prata Star Wars med honom och det nuvarande Star Wars-teamet, och vi kommer alltid vara tacksamma för sagan som förändrade allt."

Benioff och Weiss första film var ursprungligen tänkt att ha premiär 2022, vilket således skulle bli den första filmen att släppas efter The Rise of SkywalkerSkywalker-sagans avslutande kapitel. 

Det råder dock ingen brist på kommande Star Wars-material på varken tv eller bio. The Rise of Skywalker har premiär i år, liksom tv-serien The Mandalorian. Och förutom Rian Johnsons filmtrilogi så utvecklas även två serier som fokuserar på karaktärerna Cassian Andor och Obi-Wan Kenobi. Dessutom har det ryktats om att Marvel-producenten Kevin Feige har en idé för en Star Wars-film. 

Lucasfilms VD Kathleen Kennedy stängde dock inga dörrar för framtida samarbeten när hon kommenterade duons avfärd.

"David Benioff och Dan Weiss är otroliga berättare. Vi hoppas kunna ha med dem på vår resa framåt när de har möjlighet att ta ett steg bort från sitt fullspäckade schema för att fokusera på Star Wars."