Releasedatumet för DVD-utgåvan av Star Wars: Episod III - Mörkrest Hämnd är satt till den 1 november - både för USA och "de flesta större områdena" (däribland Europa och Sverige).

Som tidigare rapporterat så kommer DVD:n bl.a. att inkludera en fullängdsdokumentär om skapandet av filmen och två featurettes som utforskar profetian om den utvalde och stunten i filmen. Den mycket populära webdokumentärserien Making Episode III kommer även att ingå.

Förutom det så bjuds vi även på ett demo med två banor från spelet Star Wars: Battlefront IIsom även det släpps den 1 november.

"Mörkrets Hämnd gav biopubliken en otrolig upplevelse och vi vill att den här DVD:n gör samma sak", säger Jim Ward, vice verkställande direktör för marknadsföring och distribution på Lucasfilm Ltd. "Redan från början av produktionen ville George försäkra sig om att vi dokumenterade allt som var sammanknutet till skapandet av Episod III för att kunna skapa en fantastisk DVD-upplevelse. Den här DVD:n har bokstavligt talat tagit tre år att få färdig, och det kommer att bli ett fantastiskt sätt att göra Star Wars-sagan komplett i hemmet."

 

Källa: www.starwars.com