Gareth Edwards är just nu i Kina där han har talat inför en fullsatt föreläsning vid Beijing Film Academy i samband med den kinesiska premiären av Godzilla. I samband med detta talade han om sin kometkarriär och hur han känner inför uppgiften att regissera den första av de nya fristående Star Wars-filmerna.

"Om jag satt i publiken vid en filmskola och tittade på mig nu så skulle jag själv ha hatat mig. Jag hade aldrig ha förutspått att det skulle gå så här."

Han har tidigare uttryckt sin glädje över att få vara inblandad i produktionen med en av de nya Star Wars-filmerna, och glädjen verkar sitta i.

"Jag har haft väldigt, väldigt mycket tur att för tillfället få leva med mitt drömjobb. Jag får inte prata om det, det är väldigt hemligt, men det är en dröm som blivit sann. Star Wars är anledningen till att jag började med filmskapande, så att få den här möjligheten är en dröm," säger han. "Nu har jag pressen på mig."

Gareth Edwards fick sitt genombrott med filmer Monsters och har på den senaste tiden varit aktuell med nyinspelningen av Godzilla, två filmer som hänger mycket på visuella effekter. Innan Gareth Edwards blev regissör arbetade han i många år med visuella effekter, men han anser inte att det enbart kan bygga en film.

"Man kunde vara väldigt innovativ med datorgrafik på det tidiga 90-talet, men jag tror att vi har nått en nivå när man kan göra vad man vill, och vi har på sätt och viss och gjort allting. Så nu hoppas jag att vi kommer att få se fler som omfamnar starka berättelser, starka karaktärer, så väl som spektaklet. Smekmånaden är över och det är mycket mer om berättarteknik, och jag tror att vi förhoppningsvis kommer skapa bättre filmer," säger Edwards.