Spelutvecklarna Red Fly arbetade på ett spel med Darth Maul i huvudrollen, enligt en artikel från IGN som själva har fått information från majnumret av tidningen Game Informer. Spelet utvecklades till PC, PlayStation 3, Xbox 360 och Wii U och beskrivs som ett smygar-/actionspel inspirerat av Batman: Arkham Asylum. En anonym utvecklare beskriver Maul som "sinnessjukt kraftfull och dödlig, men han dör själv efter en eller två träffar".

Utvecklarnas egen ambition var att 2010 skapa en ursprungshistoria om Darth Maul. LucasArts ville dock annat och begärde att spelet, som hade kodnamnet Damage, skulle knytas an till en säsong av Star Wars: The Clone Wars där Darth Maul avslöjades vara vid liv.

George Lucas själv ska haft en egen idé kring spelet och ändrade dess historia till att fokusera på Darth Krayt och Darth Talon, mest kända från Legacy-serietidningarna.

Det här lär ha förvirrat utvecklarna om framtiden för spelet. LucasArts övervägde dock att köpa Red Fly, som de även tidigare samarbetat med genom Wii-portningen av The Force Unleashed II. Köpet blev dock aldrig av och spelet lades ner, vilket tvingade utvecklarna att avskeda 70 av sina anställda.

En film med material från spelet har läckt ut. Se nedan vad som kunnat bli.