Nyligen avslöjades inte bara att en bekant karaktär från Star Wars-universumet kommer att figurera i den tredje säsongen av Star Wars: Rebels, utan även att samma skådespelare som gestaltade rollen på bioduken återvänder för att låna ut sin röst.

Forest Whitaker kommer reprisera sin roll som rebellextremisten Saw Gerrera som han även spelar i bioaktuella Rogue One.

Lucasfilms Story Group ville skapa en koppling mellan Rebels och Rogue One och de ansåg att Saw var det mest vettiga valet för att binda ihop de två berättelserna. Eftersom Rebels utspelar sig några år innan Rogue One så är det inte riktigt samma person vi får möta. Han är lite yngre, lite friskare och mycket elakare.

"Forest ville verkligen veta mycket om den här karaktären," säger Rebels exekutive producent Dave Filoni. "Han tittade på The Clone Wars-avsnitten med hans karaktär och jag kunde delge honom saker som George [Lucas] och jag diskuterade. Vi gav honom mer tid att utveckla karaktären när det gäller 'Hur hamnade han där?'

"Forest gjorde ett fantastiskt arbete för att porträttera Saw på ett sätt så att han både är lite galen, lite manisk, lite rädd, men också delvis är sympatisk. Han ser något ankommande men ingen vill lyssna på honom eller göra något innan det är för sent."

Star Wars: Rebels är tillbaka i USA med ett nytt dubbelavsnitt den 7 januari 2017. Titeln på det nya avsnittet där Saw Gerrera medverkar är Ghosts of Genosis.

 

Källa: Entertainment Weekly