Lucasfilm har påbörjat produktionen av en helt ny animerad äventyrsserie. Star Wars: Resistance kommer att handla om Kazudo Xiono, en ung pilot som rekryteras till motståndsrörelsen med det topphemliga uppdraget att spionera på det växande hotet från Första ordningen. 

Star Wars: Resistance utlovar högtflygande äventyr som utspelar sig i tiden innan The Force Awakens. Tv-serien kommer att inkludera droiden BB-8 tillsammans med flygaress, nya karaktärer och välkända karaktärer såsom Poe Dameron och kapten Phasma vars röster görs av originalskådespelarna Oscar Isaac och Gwendoline Christie. 

Gruppen som ansvarar för serien består av ett gäng som har erfarenhet av både The Clone Wars och Rebels. Serien är skapad av välkände Lucasfilm Animation-veteranen Dave Filoni. Athena Portillo, Justin Ridge och Brandon Auman (Teenage Mutant Ninja Turtles) är exekutiva producenter för serien. Amy Beth Christenson står för designen och stilen på serien. 

Idén till Star Wars: Resistance kom från mitt intresse för andra världskrigets flygplan och jaktpiloter. Min morfar var pilot och min onkel flög och restaurerade plan, så det har haft stort inflytande på mig. Det finns en lång historia av snabb racing i Star Wars, och jag tror vi har fångat den spänningen in en animeinspirerad stil, vilket är något som hela teamet har velat göra under en lång tid."

– Dave Filoni 

Förutom Isaac and Christie så inkluderar ensemblen röstskådespelarna Christopher Sean (Days of Our Lives), Suzie McGrath (East Enders), Scott Lawrence (Legion), Myrna Velasco (Elena of Avalor), Josh Brener (Silicon Valley), Donald Faison (Scrubs), Bobby Moynihan (DuckTales), Jim Rash (Community), och Rachel Butera (Tammy’s Tiny Tea Time).

Star Wars: Resistance kommer att ha premiär i höst på Dinsey Channel i USA och kommer därefter visas på Disney XD och i resten av världen.