Industrial Light & Magic öppnar en ny TV-division. Den nya verksamheten kommer ha sin bas i London och effektteamet ska ledas av Hayden Jones, Jonathan Privett med Exekutiva producenterna Luise Hussey och Stefan Drury. Det här teamet kommer närmast från flerfaldigt BAFTA-prisade, Londonbaserade effektfirman DNEG.

De första projekten för den nya effektfirman blir så klart Lucasfilms kommande TV-serie The Mandalorian men även DC serien Krypton.

ILM revolutionerade TV effekter i och med den banbrytande TV-serien The Young Indiana Jones Chronicles (1992), en TV-serie som blev prisbelönt för sina effekter och bröt ny mark och höjde ribban för effekter på TV, och nu är det altså dags för nästa kapitel.

"Det är extremt spännande att få en nytändning av ILM på den här marknaden och visa upp teamets expertis, värdsledande teknik och produktionsledning globalt." Säger VFX Supervisor Hayden Jones. "Segmentet för TV och strömningstjänster har vuxit exponentiellt de senaste åren och vi ser ett stort behov av högkalibriga visuella effekter som kan levereras i rätt tid till rätt pris, och det här är ILM's expertis och kärna."

 

Källa: ILM.com