En ny karaktär från Star Wars: Rebels har presenterats. Den här gången får vi stifta bekantskap med Zeb Orrelios, muskelknippet i den grupp av rebeller som tv-serien kommer kretsa kring.

Zeb, som är av en helt ny art, är en vältränad honnörsvakt på sin hemplanet. Han beskrivs även som vältalig, vitsig och rolig. Och han hatar den lilla droiden Chopper.

"Jag gillar att han tar den snabbaste vägen, eller listar ut något väldigt snabbt för att få saker gjorda, om det så än är med ett stort vapen eller med sina nävar," förklarar Joel Aron som är ansvarig för ljuseffekterna och de visuella effekterna i Rebels. "Om någon försöker dyrka upp ett lås på en dörr så är han den förste att gå förbi  och istället sparkar in dörren."

När serien fortlöper kommer Zeb att få något bli något av en storebror till Ezra Bridger

Rösten till Zeb görs av den väletablerade röstskådespelaren Steve Blum vars meritförteckning inkluderar röster i många av de  mest framgångsrika spelen och tv-serien. Dessutom har han en lång erfarenhet från Star Wars genom att göra röster till de flesta Star Wars-spel som släppts de senaste 18 åren.

I en intervju med IGN om sin roll i Rebels säger Steve Blum: "Jag tror faktiskt att jag skrek när jag bokades för att spela Zeb. Det är bokstavligen en roll man bara får en gång i livet. Jag har haft tur nog att få spela några stora superhjälteroller i min karriär, men att få chansen att spela en ny karaktär i en Star Wars-serie? Hjärnan exploderar. Som om att arbeta på en Star Wars-serie inte var tillräckligt att få en vuxen man att tjuta, så utmanar Zeb mig att använda alla mina skådespelartalanger jag har, och mer därtill. Hans karaktärsdesign är fantastisk. Jag får med min röst gestalta apliknande, fysiska krafter och förmågor, en skruvad humor, intelligens och integritet, och mycket mer som jag inte än kan avslöja. Den omsorg som har lagts ner på detaljarbete från produktionsteamet är inspirerande. Varje liten del är noggrant skapad för att tillfredsställa de mest skarpsynta fansen. Jag är ödmjuk och hedrad att få vara en del av Rebels. Jag lovar att gräva så djup som jag får för att ge er en prestation som jag skulle velat ha som ett fan. Var redo. Ni kommer att vara med om en sjuhelsikes åktur."

Ta en titt på videoklippet nedan där Zeb presenteras.