Star Wars: The Clone Wars fick ett abrupt slut när tv-serien lades ner förra året. Men samtidigt som man började arbeta med framtiden för Star Wars i form av nya filmer och tv-serien Star Wars: Rebels så har Lucasfilm gjort vad de kunnat för att blidka alla de fansen som blev besvikna när beskedet om The Clone Wars nedläggning meddelades. 

Det är med detta i åtanke som StarWars.com nu har släppt fyra nya, men halvfärdiga, avsnitt av den numera nedlagda tv-serien Star Wars: The Clone Wars.. De kallar initiativet för The Clone Wars Legacy.

Man har även släppt en video där flera framstående personer hos Lucasfilm såsom Dave Filoni (regissör), Matt Michnovetz (huvudförfattare säsong 6) samt flera redaktörer och medlemmar av Lucasfilm Story Group förklarar hur The Clone Wars har påverkat företaget och hur man arbetar med att försöka återberätta resterna av det som skulle bli avsnitt av tv-serien innan den lades ner.

I detta första skede släpper man fyra avsnitt som tillsammans utgör ett story arc kallat Crystal Crisis on Utapau. Samtliga avsnitt har färdiga ljudspår med musik, ljudeffekter och dialog från seriens ordinarie skådespelarensemble. Animationen är dock inte komplett och är i ett tidigt stadie som man refererar till som "story reel" d.v.s. något som används för att ge en känsla för kameravinklar, perspektiv och klippningen innan avsnittet slutgiltigen animeras.

Crystal Crisis on Utapau börjar med en kort introduktionsvideo med Dave Filoni. Sedan följer de fyra avsnitten i följande ordning:

  1. A Death on Utapau
  2. In Search of the Crystal
  3. Crystal Crisis
  4. The Big Bang

Sedan tidigare har flera ofärdiga avsnitt släppts i olika former. Det första steget var att färdigställa de avsnitt som nästan var helt kompletta. De släpptes på amerikanska Netflix tidigare i år. Sedan dess har ofärdiga The Clone Wars-avsnitt gjorts om till serietidningen Darth Maul: Son of Dathomir. En annan berättelse som fokuserar på Asajj Ventress och Quinlan Vos är planerad att släppas i bokform till sommaren 2015 under titeln Dark Disciple.