MovieWeb gjorde nyligen en intervju med Steve Sansweet, Lucasfilms ansvarige för fanrelationer. Här följer några valda urklipp från intervjun som handlar om de kommande TV.serierna och idén om att göra om Star Wars-filmerna i 3D.

På tal om framtiden, du sa att Star Wars TV-serien är flera år bort...

Steve Sansweet: Vi gör det i två faser. Den första är Star Wars animation, vilket är datoranimerat precis som Toy Story. Serien utspelas under klonkrigen mellan Episod 2 och 3. Vi siktar mot hösten 2007. Förproduktionen är på gång. Vi gör animationstester och folk arbetar på manus. Så vi är på god väg. George [Lucas] är mycket delaktig i hela processen. Jag vet att vissa personer tror att han kanske bara skulle säga "okej, gör det," men George är Star Wars och kommer alltid att vara väldigt delaktig.
Det andra projektet är "live action" och kommer att utspelas mellan Episod 3 och 4. Vi tittar på att göra entimmesavsnitt och [producenten] Rick McCallum har sagt att idealet vore att göra 100 avsnitt för att verkligen komma in i hendlingen och karaktärerna, och det är i den riktining vi går. Så målet är snarare riktat mot slutet av det här decenniet.

Vad kan du berätta om 3D-Star Wars?

Steve Sansweet: Alltså, teknken finns. George och Rick McCallum är väldigt uppspelta över det, men man behöver en digital projektion av filmen. Det är så systemet fungerar. Lyssna, dett finns kanske 90 biodukar i USA som har digitalprojektion, samma antal som hade det år 1999, det är tydligt att det inte räcker. Man behöver minst 1000, eller ett par tusen, biografer för att våga spendera pengerna som krävs för att konvertera filmerna till 3D. I slutet av 2005 och under det här året har många biografer annonserat att dem kommer att byta till digitalprojektion. Man har satt en standard för projektionen och nu tittar man på olika lösningar för att finansiera det. Det är bara en tidsfråga. Det kanske finns tillräckligt med biografer 2007 eller så måste vi vänta lite längre. Men det kommer att hända, och det kommer hända i en snar framtid.

Besök MovieWeb för att läsa hela intervjun.

 

Källa: MovieWeb