Dark Horse har offentliggjort sina planer för Star Wars den närmaste tiden. De oerhört populära serierna Republic, Empire och Tales som de senaste åren kommit ut en gång i månaden pensioneras. Det innebär även att det behövs nya serier att ersätta dem med.

Med start i januari nästa år gör Knights of the Old Republic entré. Serien skrivs av John Jackson Miller och illustreras av Brian Ching och utspelas fyra år innan händelserna i TV-spelet med samma titel. På planeten Taris anklagas den unge padawanen Zayne för att ha begått en brutalt brott mot jediorden. Zayne flyr och tvingas knyta band med den undre världen för att överleva och kunna rentvå sitt namn.

Näst ut är Rebellion. Serien tar vid där Empire slutade. Imperiet har hittat ett allvarligt fel i rebellernas styrkor och använder detta till sin fördel utan att tveka. Samtidigt har Darth Vader sina egna planer som går helt emot Imperiets.

X-Wing: Rogue Leader är titeln på en tredelad miniserier skriven av LucasArts speldesigner Haden Blackman. Vi kommer här att få återse Wedge Antilles och de andra från Rogue Squadron. Serien kommer i september i år. 

I december i år släpps serien som alla har väntat på. I Purge får vi se Darth Vaders jakt på de sista överlevande jediriddarna efter Order 66. Purge görs av favoriterna John Ostrander (manus) och Doug Wheatley (illustratör).

Huruvida någon eller några av dessa serier kommer att komma ut i den svenska serietidningen förtäljer inte historien.