Det är svårt att missa att Star Wars Celebration Europe är på gång. Över hela London kan man skymta människor med Star Wars-tröjor och hela området runt mässhallen, inklusive tågstationen, är beklätt med affischer för den stundande Star Wars-mässan. 

Mässan öppnar officiellt inte förrän under fredagen men sedan i onsdags har biljettkassorna öppet. Vill man inte missa onödigt mycket av mässan så är det lika bra att vara förberedd och hämta ut sin biljett i god tid i förväg. 

Man har infört ett nytt kösystem i år. Det går ut på att man måste köa för att få ett armband om man vill komma in på någon av de största panelerna. Oavsett när panelerna äger rum så delas armbanden ut kl. 06.00 på morgonen samma dag. Vill man vara säker på att få en plats gäller det att börja köa i tid. ReedPop och Lucasfilm tillåter dock att man börjar köa redan från kl. 20.00 dagen innan! Och jodå. När jag passerade köhallen vid 20-tiden så var det redan ett hundratal fans på plats. Grattis, ni har tio timmar köande framför er. Och sedan ytterligare några timmars köande om ni ska vara först in på mässan. 

på Star Wars Celebration är det aldrig för tidigt för att köa.

Mässhallarna är än så länge stängda för allmänheten. Men med specialpass kunde man komma in genom en liten men hårt bevakad sidoingång. Och vem träffade man inte där om självaste Ashley Eckstein. Vilken solstråle!

Tyvärr kom vi bara in i den norra mässhallen. Den lovar dock gott, och om den södra är lika stor (vilket den är) så kommer det inte bli några problem att fylla ut tiden de närmaste tre dagarna.