Vad är The Bad Batch? 

Star Wars: The Bad Batch är en animerad tv-serie som fungerar som både en spinoff och fristående fortsättning på Star Wars: The Clone Wars.

Serien följer elitstyrkan klontrupp 99, även kallad The Bad Batch (eller Uslingarna på svenska), och dess experimentella kloner som första gången sågs i den sista säsongen av The Clone Wars. Serien följer gruppen i den snabbt förändrande galaxen i klonkrigens efterdyningar där de tar uppdrag som legosoldater medan de försöker överleva och finna ett nytt syfte. 

 

När och var kan man se The Bad Batch? 

Serien har premiär tisdagen den 4 maj 2021 på Disney+ och inleds med ett 70 minuter långt specialavsnitt. Sedan följer nya avsnitt varje fredag.

 

 

Detta har hänt 

Republiken har stått i tusen år. Det har inte varit ett fullskaligt krig sedan den grundades. Men missnöjet sprider sig i galaxen. Med rykten om korruption och mutor bland den styrande makten lämnar tusentals stjärnsystem Republiken.

Efter upptäckten att separatisterna skapar en droidarmé ser Republikens resoluta ledare, överkansler Palpatine, ingen annan utväg än att skapa en egen armé för att möta det växande hotet från separatisterna. Snart kastas båda sidor in i en flera år lång konflikt som ska bli känd som klonkrigen.

Republikens armé består av kloner, genetiskt modifierade för att göra dem mer uthålliga och lydiga. Där merparten av klonarméns soldater var identiska till utseende, så finns det en grupp som särskiljer sig från resten; elitstyrkan känd som The Bad Batch. Enheten har sitt ursprung i en grupp kloner som föddes med önskvärda genetiska mutationer som gjorde dem till överlägsna soldater. Varje medlem fick särskilda egenskaper som var unika för gruppen.

Kriget pågår i många år och spänner över ännu fler världar. Det få känner till är att båda sidor i hemlighet kontrolleras av den ondskefulla sithlorden Darth Sidious. Vid krigets slut står det fast att han tagit makten över galaxen och utropar sig själv till kejsare över sitt nya imperium.

När den en gång så fredliga Republiken har omvandlats till den onda och totalitära regimen känd som Imperiet börjar alla dess motståndare att jagas och dödas.

 

Från vänster: Tech, Echo, Hunter, Wrecker och Crosshair.

Medlemmarna i The Bad Batch 

Hunter

Hunter är gruppens ledare. Hunter mutationer gav honom förstärkta sinnen, så han kan känna elektromagnetiska signaler. Detta innebär att även om en karta över fiendens område är fel, så har Hunter oftast rätt. Han är lite sträv till sättet och uttrycker sig gärna med raka ord, men är inte ovänlig.

Har tidigare synts i: The Clone Wars (The Bad Batch, A Distant Echo, On the Wings of Keeradaks, Unfinished Business).

 

Wrecker

Wrecker är mycket större än den genomsnittlige klonsoldaten och har en övermänsklig styrka. Han är högljudd och dumdristig, och uttrycker gärna sina åsikter på ett väldigt tydligt sätt. Han har en djup passion för explosioner och för att förstöra fiendens materiel med sina bara händer. Hans enda stora svaghet är hans rädsla för höga höjder.

Har tidigare synts i: The Clone Wars (The Bad Batch, A Distant Echo, On the Wings of Keeradaks, Unfinished Business).

 

Crosshair

Crosshair är en skicklig krypskytt och kan skjuta mål på tio kilometers avstånd. På grund av sin träffsäkerhet som krypskytt har han en känsla av överlägsenhet och ogillar därför vanliga klonsoldater. Han har en väldigt torr humor vilket gör att han ofta kommer i bråk med den mer bullriga Wrecker.

Har tidigare synts i: The Clone Wars (The Bad Batch, A Distant Echo, On the Wings of Keeradaks, Unfinished Business).

 

Tech

Tech använder en modifierad rustning med ett visir som fungerar som datorskärm, och har även en datorterminal installerad i underarmen av rustningen vilket gav honom tillgång till all möjlig information. Tech är väldigt pratsam och gillar att berätta onödiga fakta som ingen bett om. Han ogillar konfrontationer. När hans gruppkamrater bråkar med varandra, går han ofta därifrån och väljer att inte deltaga.

Har tidigare synts i: The Clone Wars (The Bad Batch, A Distant Echo, On the Wings of Keeradaks, Unfinished Business).

 

Echo

Echo är det nyaste tillskottet till gruppen. Han är till skillnad mot de andra en genetisk vanlig klonsoldat och känd för att alltid lyda order. Echo hade en lysande karriär som ARC-soldat i den berömda 501:a legionen men befarades död efter ett uppdrag till det separatistiska fängelset Citadellet. Många år senare upptäcktes han ha överlevt, tillfångatagits och torterats av Teknounionen. Den svårt sargade och traumatiserade Echo valde efter sitt fritagande att följa och gå med i den grupp som räddade honom: The Bad Batch.

Har tidigare synts i: The Clone Wars (Clone Cadets, Rookies, ARC Troopers, The Citadel, Counterattack, Citadel Rescue, The Bad Batch, A Distant Echo, On the Wings of Keeradaks, Unfinished Business). 

 

Vill du veta mer om Star Wars: The Bad Batch

Här följer tre tips för dig som vill ha mer information om Star Wars: The Bad Batch

  • Läs våra texter om The Bad Batch. StarWars.se kommer kontinuerligt lägga upp nyheter och avsnittsguider efter varje avsnitt. 
  • Lyssna på Rebellradion podcast. Varje vecka släpps ett nytt podcastavsnitt där vi diskuterar det senaste avsnittet av serien. 
  • Diskutera avsnitten med andra fans i vår Facebook-grupp