Resistance är en animeinspirerad animerad tv-serie skapad av Dave Filoni med inspiration från hans intresse för andra världskrigets flygplan och flygaress. Serien utspelar sig strax innan händelserna i Star Wars: Episode VII The Force Awakens. Två av skådespelarna från filmen återvänder i sina roller; Oscar Isaac som Poe Dameron och Gwendoline Christie som kapten Phasma.

Trots att serien är skapad av Dave Filoni så är han inte inblandad i det dagliga arbetet på grund av sitt arbete med Star Wars: The Clone Wars. Rollen som serieregissör har i stället tagits över av Justin Ridge som även var innehavare av positionen under Star Wars Rebels tredje säsong. 

Star Wars Resistance handlar om Kazudo Xiono, en ung pilot som rekryteras till Motståndsrörelsen med det topphemliga uppdraget att spionera på det växande hotet från Första ordningen. Under täckmantel arbetar Kaz som mekaniker på Kolossen hos Poes gamle vän Yeager – en veteranpilot som driver en verkstad för rymdskepp tillsammans med sitt arbetslag: Tam, Neeku och den slitna, gamla astromeken Bucket. 

 

Serieinformation

Originaltitel:
Star Wars Resistance

Svensk titel:
Star Wars: Motståndsrörelsen

Arbetstitel:
Zero

TV-kanal:
Disney XD (USA)
Disney XD och Disney Channel (Sverige)

TV-premiär:
7 oktober 2018 (USA)
14 oktober 2018 (Sverige)

 

Övrigt

Avsnittslista för Star Wars Resistance