The Mandalorian är den första live action-serien som utspelas i Star Wars-galaxen. Serien är skapad av Jon Favreau. Avsnitten kommer regisseras av Dave Filoni, Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard och Taika Waititi. Seriens titelroll spelas av Pedro Pascal, som åtföljs av en ensemble bestående av bl.a.  Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Carl Weathers, och Werner Herzog. 

Serien är skapad exklusivt för Disneys strömningstjänst Disney+ och har premiär samtidigt som tjänsten lanseras i USA den 12 november 2019. Serien är skapad av Jon Favreau som även agerar författare och exekutiv producent tillsammans med bl.a. Dave Filoni. Favreau hade skrivit manus till fyra avsnitt av serien innan han ens presenterade idén till Lucasfilms VD Kathleen Kennedy. Lucasfilm beställde en andra säsong av serien innan den första ens haft premiär, och Jon Favreau har bekräftat att han redan skrivit färdigt manusen.

Star Wars: The Mandalorian utspelas fem år efter Imperiets fall och innan Första ordningen uppdykande i galaxen. Vi följer en ensam revolvermans slit i galaxens yttre regioner där kaos råder i frånvaron av en överhet, långt från den nya Republikens styre.

 

Serieinformation

Originaltitel:
The Mandalorian

Arbetstitel:
Project Huckleberry
Buccaneer (säsong 3)

Antal avsnitt:
16

Antal säsonger:
2

Nätverk:
Disney+ (USA)
Disney+ (Sverige)

Premiär:
12 november 2019 (USA, Disney+)
15 september 2020 (Sverige, Disney+)

 

Övrigt

Avsnittslista för The Mandalorian