Sammanfattning

En av separatisternas utomjordiska generaler funderar över hur många jediriddare det skulle krävas för att ta över hans bas. En stridsdroid rapporterar att jediriddarna närmar sig, och generalen blir överraskad när han får reda på att det bara är två: Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi. Med stöd från den republikanska flottan lyckas de två jediriddarna övertaga basen.

Republikens och jediriddarnas framgångar mot separatisterna fortsätter på många platser runt om i galaxen, på fjärran planeter och i de mörkaste delarna av rymden.

Anakins jaktskepp landar på planeten Naboo där han träffar Padmé Amidala. Padmé lägger märke till det ärr Anakin har ådragit sig i ansiktet under de många striderna han kämpat. De omfamnar varandra och spenderar natten i varandras sällskap.

Obi-Wan Kenobi vaknar i en skyttegrav. Kommendör Cody rapporterar att deras beskjutning av en droidbas bör deras sköld vara nere om tre månader. Obi-Wan poängterar att de redan har varit där i en månad, varpå Cody svarar att de följer tidsplanen.

Anakin anländer med sin lunch, en tygpåse full med levande insekter och maskar, som han berättar att han tagit inifrån separatisternas bas.

De två jediriddarna tar sin i basen genom kloakerna. Anakin vill ta strid med droiderna men Obi-Wan hindrar honom. Istället tar jedimästaren fram små sfäriska bomber som han använder för att spränga sköldgeneratorn. När skölden är nere invaderar man den separatistiska basen.

På Kashyyyk är två wookieer ute på jakt när de upptäcker att en av separatisternas droidarméer har inlett en invasion av planeten. Runt om i galaxen fortsätter droidarméernas hänsynslösa invasioner.

Greve Dooku övar fäktning med general Grievous och uppmanar cyborgen att använda mer oortodoxa angrepp. Dooku avväpnar Grievous och påminner honom om att han måste ha fruktan, överrumpling och skrämseltaktik om han vill triumfera över jediriddarna.

Darth Sidious har via hologram tittat på Dookus träning av Grievous. Sidious begär en rapport från Grievous om hur läget ser ut vid fronten. Grievous rapporterar att jediriddarnas styrkor är glest sprida över den yttre randens världar i ett försök att stå emot deras nya offensiv. Sidious är nöjd och beordrar Grievous att starta sitt specialuppdrag.

På den erövrade krigsfronten får Obi-Wan och Anakin ett brådskande meddelande från överkansler Palpatine och Mace Windu. De berättar att för varje system som befrias så invaderas ett annat. De måste stoppa kriget vid källan. Palpatines agenter har siktat general Grievous på väg mot planeten Nelvaan långt ute i den yttre randen. Obi-Wan och Anakin får i uppdrag att stoppa Grievous för att få slut på kriget.

När republikens flotta anländer vid Nelvaan hittar de inga fientliga styrkor på planetens yta, men upptäcker märkliga geotermiska värden. Planeten har drabbats av en plötslig istid.

När de landar på planeten för att undersöka den angrips de av ett enorm horax som krossar en hel trupp med kloner under sina gigantiska fötter.

Trots Obi-Wans varning så dödar Anakin den stora varelsen genom att hugga den i huvudet med sin ljussabel. När horaxen faller livlös till marken uppenbarar sig en stam med nelvaanier. En ung pojke är väldigt arg över Anakins handling.

 

Avsnittsinformation

Avsnittsnummer:
Säsong 3, avsnitt 2

Originaltitel:
Chapter 22

Svensk titel:
Kapitel 22

TV-premiär:
22 mars 2005 (USA)
26 april 2005 (Sverige)

Längd:
12 minuter

Produktionsnummer:
202

Produktionsbolag:
Cartoon Network Studios
Lucasfilm
Rough Draft Korea
Rough Draft Studios

DVD-premiär:
6 december 2005 (USA)

Produktionsteam

Regi
Genndy Tartakovsky

Manus
Bryan Andrews
Darrick Bachman
Paul Rudish
Genndy Tartakovsky

Producent
Genndy Tartakovsky
Shareena Carlson

Exekutiv producent
Brian A. Miller

Klippare
Paul Douglas

Musik
James L. Venable
Paul Dinletir

Ursprunglig Star Wars-musik av
John Williams

Scenograf
Paul Rudish

Animationsledare
Genndy Tartakovsky

Rollsättning
Collette Bennett Sunderman

Ljudredigering
Erik Foreman

 

Medverkande

Anakin Skywalker
Mat Lucas

Obi-Wan Kenobi
James Arnold Taylor

Padmé Amidala och nelvaansk pojke
Grey DeLisle

Mace Windu och utomjordisk general
T.C. Carson

Klonkommendör Cody och klonsoldat
André Sogliuzzo

General Grievous
Richard McGonagle

Greve Dooku
Corey Burton

Överkansler Palpatine och Darth Sidious
Nick Jameson

 

Medverkande (svensk dubbning)

Berättare
?

Anakin Skywalker
Dick Eriksson

Obi-Wan Kenobi och Mace Windu
Dan Bratt

Greve Dooku
Stephan Karlsén