Sammanfattning

Just som general Grievous är på väg att ta tag i överkansler Palpatine, använder Shaak Ti Kraften för att dra undan honom. Medan jediriddarna och överkanslern flyr försöker klonsoldaterna och senatsvakterna stoppa Grievous. Men droidgeneralen övermannar, krossar och hugger ihjäl samtliga soldater.

Medan jediriddarna väntar på hissen stormar Grievous genom dörren. Den ithoriske jediriddaren Roron Corobb använder sina fyra strupar och ger ifrån sig ett vrål som är så högt att taket rasar och stoppar Grievous frammarsch tillfälligt.

Medan hissen åker ner ser de hur Grievous springer på utsidan av byggnaden. En klonsoldat skjuter en raket mot Grievous och när röken skingras är droidgeneralen borta. När hissen når markplan väntar en hel legion av superstridsdroider. Grievous landar precis framför superstridsdroiderna medan de börjar marschera framåt.

Roron ger återigen ifrån sig ett vrål som får superstridsdroiderna att blåsa bort av tryckvågen, men Grievous använder sina kloliknande fötter för att hålla sig kvar och avancerar långsamt mot dem. Jediriddaren Foul Moudama lyfter upp Palpatine, och tillsammans med de andra jediriddarna och klonsoldaterna börjar de springa. Två MagnaVakter uppenbarar sig framför dem. Jediriddarna och Palpatine lyckas undvika deras elektrostavar, men klonsoldaterna faller mot sin död.

På planeten Nelvaan följer Anakin Skywalker vinden och den frusna floden till en grotta långt från byn. Däri lyckas han undvika flera farliga draghål innan han hittar en vägg fylld med nelvaanska grottmålningar. Medan gasångorna fyller grottrummet börjar Anakin uppleva en vision.

Grottmålningarna börjar röra på sig. De visar den nelvaanska stammen i dess vardagliga liv när ett mörkt hot angriper dem. En hjälte uppenbarar sig och tränger undan hotet, men hans ena arm ersätts av mörker. Hjälten använder sin nya kraftfulla arm för att beskydda byborna från olika hot, men snart så växer den sig utom kontroll och börjar attackera även byborna. Mörkret växer sig starkare och omvandlar hjälten till en ondskefull man bärande en mörk mask.

Medan Anakin kollapsar hör han Padmé Amidalas förtvivlade rop på honom. När han kvicknar till får han syn på en generator som absorberar planetens geotermiska energi.

Jediriddarna som skyddar Palpatine hoppar från plattform till plattform på Coruscant, tätt jagade av MagnaVakter. De hoppar till taket på ett skepp. MagnaVakterna följer efter, och snart därefter även general Grievous som förstör skeppets motorer. Skeppet störtar till marken.

Jediriddarna flyr in i en tågstation och hoppar mellan plattformarna. De undviker döden med minsta marginal medan de slåss mot MagnaVakterna på spåren samtidigt som tågen rusar fram. De lyckas tillslut förgöra flera MagnaVakterna och skaka av sig resten. Men Grievous uppenbarar sig igen och tvingar jediriddarna bakåt.

Droidgeneral förbereder sig på att göra slut på jediriddarna, men han märker inte att Shaak Ti använder Kraften till att knyta fast hans mantel i ett tåg. När tåget åker iväg dras Grievous med. Men de är inte i säkerhet än. De skyndar iväg för att skydda överkanslern innan fler MagnaVakter anländer.

Anakin tar sig in i komplexet och undviker de stridsdroider som patrullerar området. Han får syn på två vetenskapsmän från Teknounionen som diskuterar hur Grievous är otålig på deras framsteg och hur de måste leverera sina prototyper.

Anakin upptäcker tanker fyllda med groteskt muterade nelvaan-krigare integrerade med cybernetiska implantat och vapen. Han ser på medan den senaste tillfångatagne krigaren sänks ner i ett mutagen och börjar förvandlas. Han drar sin ljussabel och försöker stoppa processen.

Vetenskapsmännen från Teknounionen släpper ut sina muterade krigare för att stoppa honom. Anakin försöker resonera med varelserna, och säger att han är där för att hjälpa dem. Men de höjer sina vapen.

 

Avsnittsinformation

Avsnittsnummer:
Säsong 3, avsnitt 4

Originaltitel:
Chapter 24

Svensk titel:
Kapitel 24

TV-premiär:
24 mars 2005 (USA)
28 april 2005 (Sverige)

Längd:
12 minuter

Produktionsnummer:
204

Produktionsbolag:
Cartoon Network Studios
Lucasfilm
Rough Draft Korea
Rough Draft Studios

DVD-premiär:
6 december 2005 (USA)

Produktionsteam

Regi
Genndy Tartakovsky

Manus
Bryan Andrews
Darrick Bachman
Paul Rudish
Genndy Tartakovsky

Producent
Genndy Tartakovsky
Shareena Carlson

Exekutiv producent
Brian A. Miller

Klippare
Paul Douglas

Musik
James L. Venable
Paul Dinletir

Ursprunglig Star Wars-musik av
John Williams

Scenograf
Paul Rudish

Animationsledare
Genndy Tartakovsky

Rollsättning
Collette Bennett Sunderman

Ljudredigering
Erik Foreman

 

Medverkande

Anakin Skywalker
Mat Lucas

Obi-Wan Kenobi, vändkorsdator och Teknounionens vetenskapsman #2
James Arnold Taylor

Padmé Amidala och Shaak Ti
Grey DeLisle

Klonsoldat
André Sogliuzzo

General Grievous
Richard McGonagle

Överkansler Palpatine och Teknounionens chefsvetenskapsman
Nick Jameson

 

Medverkande (svensk dubbning)

Berättare
?

Anakin Skywalker
Dick Eriksson

Obi-Wan Kenobi
Dan Bratt