Sammanfattning

Yoda och Mace Windu fortsätter att strida mot droidarmén som invaderar Coruscant. De börjar undra varför en sådan massiv invasionsstyrka inte har gjort några försök att intaga jeditemplet eller senaten, och inser att invasionen är en avledningsmanöver för dess egentliga mål; att ta tillfånga Palpatine. Mace hoppar ombord på ett republikanskt krigsskepp och beordrar piloten att vända om.

Palpatine och hans tre beskyddande jediriddare når fram till en svävarkapsel i en tunnel. Shaak Ti säger åt de andra att fortsätta till bunkern medan hon håller förföljarna i schack. Hon tänder sin ljussabel samtidigt som en grupp MagnaVakter marscherar ut ur mörkret.

På Nelvaan försöker Anakin Skywalker kämpa mot de muterade krigarna utan att skada dem. Den senaste av de muterade krigarna lyckas ta sig fri, slår sig ut ur sin tank och sliter av de cybernetiska bröstplåtarna från två nelvaaner. Anakin förstår att implantaten styr krigarnas hjärnor och börjar förstöra de resterande krigarnas bröstplåtar.

Krigarna är förvirrade, men den halvmuterade krigaren förklarar att Anakin har räddat dem. Den halvmuterade krigaren pekar sedan mot en kristall i mitten av generatorn som måste förstöras.

Shaak Ti strider mot MagnaVakterna. Hon tappar sin ljussabel och är nästan övermannad. Men hon lyckas besegra en MagnaVakt och ta dess elektrostav med vilken hon förstör flera andra.

De nelvaanska krigarna stormar genom anläggningen, sliter sönder stridsdroider med sina bara händer och frigör sina gelikar.

Anakin tar ett språng till toppen av generatorn och sänker sig sedan ner till kristallen. Han skriker i smärta medan han sträcker sin mekaniska arm genom energifältet. Han krossar kristallen i sin hand. Energivågen får generatorn att explodera. Han lyckas ta sig till säkerhet men hans mekaniska arm har trasats sönder.

När generatorn är satt ur spel avbryts planetens istid. Isarna smälter och det tjocka molntäcket spricker upp. Anakin klättrar upp till planetens yta. Han mördar ursinnigt Teknounionens vetenskapsmän medan de försöker fly planeten.

När krigarna får syn på Anakins söndertrasade arm förstår dem att han är deras frälsare "spökhanden". I solidaritet sliter de av sina implanterade vapen från sina egna armar. Anakin och krigarna återvänder till byn. Kvinnorna är förfärade över mutanterna, men när ett barn känner igen sin far och återupprättas familjebanden.

På Coruscant lyckas de två jediriddarna föra Palpatine in i bunkern. Enorma portar åtskiljer dem från farorna utanför. Men i bunkerns mörker lurar en fara. Grievous går till attack mot jediriddarna samtidigt som Palpatine till synes obekymrat står och ser på. När jediriddarna tycks hålla tillbaka droidgeneralen delar han sina armar i tu och börjar svinga fyra ljussablar.

Shaak Ti lyckas återta sin ljussabel medan hon strider mot MagnaVakterna. När fienden plötsligt drar sig undan inser hon att de bara varit en undanmanöver. Medan hon skyndar sig till bunkern gör Grievous slut på de två jediriddarna däri.  Droidgeneralen vänder sig till Palpatine och hotar honom. Palpatine svarar lugnt att Grievous inte skulle våga skada honom eftersom droidgeneralens mästare skulle inte tillåta det.

Shaak Ti når fram till bunkern. Hon får syn på de döda jediriddarna och Palpatine i Grievous klor. Hon går till attack, men utmattningen blir hennes överman.

Grievous för Palpatine in i ett skepp samtidigt som Mace Windu når fram. Grievous vänder sig om för att möta honom och tänder sina fyra ljussablar. Men Mace använder Kraften för att krossa Grievous bröstplåt som skyddar hans livsviktiga organ. Kraftigt hostandes vänder Grievous om och flyr in i skeppet.

Mace försöker hoppa ombord på skeppet, men det stiger för snabbt och snart är både general Grievous och den tillfångatagne överkanslern borta. Mace skyndar in i bunkern där han finner de två döda jediriddarna. I taket hänger Shaak Ti fastbunden och förtvivlad över att hon misslyckades med att skydda överkanslern.

R2-D2 hjälper Anakin att reparera hans arm när de nås av ett brådskande meddelande från Mace Windu på Coruscant. Planeten är under belägring och överkanslern är bortförd av Grievous. De måste återvända omedelbart för att rädda Palpatine.

Medan Anakin beordrar kryssaren in i hyperrymden fortsätter striden om Coruscant i atmosfären runt den planetomspännande staden.

 

Avsnittsinformation

Avsnittsnummer:
Säsong 3, avsnitt 5

Originaltitel:
Chapter 25

Svensk titel:
Kapitel 25

TV-premiär:
25 mars 2005 (USA)
29 april 2005 (Sverige)

Längd:
12 minuter

Produktionsnummer:
205

Produktionsbolag:
Cartoon Network Studios
Lucasfilm
Rough Draft Korea
Rough Draft Studios

DVD-premiär:
6 december 2005 (USA)

Produktionsteam

Regi
Genndy Tartakovsky

Manus
Bryan Andrews
Darrick Bachman
Paul Rudish
Genndy Tartakovsky

Producent
Genndy Tartakovsky
Shareena Carlson

Exekutiv producent
Brian A. Miller

Klippare
Paul Douglas

Musik
James L. Venable
Paul Dinletir

Ursprunglig Star Wars-musik av
John Williams

Scenograf
Paul Rudish

Animationsledare
Genndy Tartakovsky

Rollsättning
Collette Bennett Sunderman

Ljudredigering
Erik Foreman

 

Medverkande

Anakin Skywalker
Mat Lucas

Obi-Wan Kenobi och muterad krigare #1
James Arnold Taylor

Yoda
Tom Kane

Shaak Ti och nelvaanskt barn
Grey DeLisle

Mace Windu
T.C. Carson

Klonsoldat och kapten Fordo
André Sogliuzzo

General Grievous och nelvaansk krigare
Richard McGonagle

Överkansler Palpatine
Nick Jameson

 

Medverkande (svensk dubbning)

Berättare
?

Anakin Skywalker
Dick Eriksson

Obi-Wan Kenobi och Mace Windu
Dan Bratt

Muterad krigare #1
James Arnold Taylor

Gunnar Ernblad
Tom Kane

Nelvaanskt barn
Grey DeLisle

Nelvaansk krigare
Richard McGonagle