Att det är lördag betyder att de flesta är lediga från jobbet. Det betyder också att många av de människorna passar på att besöka Star Wars Celebration. Dagen blev därmed lite spretig i ett försök att undvika trängseln. 

ILM:s relativt nybildade forskningsstudio ILMxLAB är på plats med sin VR-demostrering kallad "Trials on Tatooine". Efter en kort presentation av en ILM-anställd leddes vi var och en in i varsitt rum där en assistent väntar och hjälper en att ta på sig utrustningingen som består av ett VR-headset, hörlurar och en handkontroll. Det kanske ser ut som ett spel men är egentligen inget mer än ett teknikdemo. 

Man startar på Tatooine där snart Han Solo landar med Millennium Falcon. R2-D2 ska utföra en del underhåll av skeppet, men då han inte når upp till allting måste man hjälpa till att flytta ner saker till marken och trycka på några knappar. Inte jättespännande. Mot slutet attackeras man av ett gäng skjutande stormsoldater, och då gäller det att reflektera laserskott. Jag kan ju i sammanhanget klargöra för alla att jag skulle bli en rätt kass jediriddare. 

Det hela tar slut efter bara några minuter. Det var en häftig upplevelse och fick även en skeptiker att förstå storheten i tekniken. Men det krävs nog lite mer än några få minuters planlöst viftande för att jag ska lockas till att investera i det. 

Anthony Daniels är vida känd i Celebration-sammanhang för sina paneler (som är mer show än någonting annat). Han skämtar gärna om sitt ego och sin självproklamerade storhet. Lite extra roligt när han intervjuas av Warwick Davis. Ewokerna såg ju som bekant upp till C-3PO som om han vore en gud. 

En höjdpunkt under panelen var när Anthony Daniels på ett mycket finstämt sett återberättade historien i serietidningen C-3PO om hur protokolldroiden fick sin röda arm i The Forcera Awakens. 

Dagens andra stora panel (det finns även en hel uppsjö av mindre sådana) handlade om Rebels säsong 3. Jag hoppas att ni redan sett trailern. Den kanske mest kända karaktären från Expanded Universe har blivit kanon igen under överseende av Timothy Zahn. Författaren skriver även på en roman om Thrawn. 

Vi fick även se de två första avsnitten från säsongen. Tyvärr kan vi inte dela någonting från avsnitten. Det såg bra ut, om än inte lika bra som tidigare säsongsinledningar. Men det finns en antydan om att Rebels kommer få en mer allvarlig och mörkare ton. 


Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com