Sammanfattning

Rebellflottan reser genom rymden och Rex ansluter sig till sina nya vänner ombord på Ghost. Ezra varvar ner från en dag fylld av jediträning och har en återstående övning: att levitera Chopper.

Sabine säger lekfullt åt Chopper att ”låsa fast”. Ezra är oförmögen att göra det och ger upp. Rex påpekar att man, även fast man ser saker genom Kraften, inte får glömma bort att titta med sina ögon. Chopper har låst fast sina fötter i golvet.

Det här leder till ett laddat ordutbyte mellan Kanan och Rex. Rex berättar att den jedigeneral han tjänade använde både Kraften och sin kvickhet vilket gjorde honom till en stor krigare. Kanan menar att Ezra har kvickhet men saknar disciplin varpå Rex svarar att bristen på disciplin beror på Kanan.

Under tiden har Hera tack vare Rex information hittat en övergiven bas som kanske har medicinska förnödenheter. Hon skickar Sabine, Chopper och Zeb för att leta efter förnödenheterna. Ezra följer också med för att slippa lyssna på bråket. 

De anländer vid basen. Det är en gammal republikansk läkarstation som övergavs efter klonkrigen. Ezra försöker lära sig var Choppers olika blippbloppljud betyder uppfattar att droiden tycker att stationens mörka korridorer är kusliga. Men gruppen fortsätter likväl in i mörkret.

De når fram till kommandocentret (command center) och Chopper slår på strömmen till hela stationen. Spänningssprånget väcker Imperiets uppmärksamhet. Den femte brodern är övertygad om att det är där rebellerna gömmer sig. Han ger sig av ensam.   

På basen upptäcker Chopper att datafilerna är korrupta. Utan dem kommer de aldrig att hitta förnödenheterna de letar efter. Sabine, Ezra och Zeb ger sig av för att söka igenom rum efter rum efter dem.

Chopper hör någonting från korridoren. Han rör på sig för att undersöka saken men ser ingenting tills han hör något som närmar sig bakifrån. Det är en ID9-sökardroid. Den ger Chopper en stöt så han faller omkull. Men Chopper lyckas kontakta Ezra och be om hjälp innan ID9-droiden kan stänga av honom.

Ezra ledder gruppen tillbaka Chopper, men de hittar något oväntat som väntar på dem: en ny inkvisitor, den sjunde systern.

Ezra tänder sin ljussabel medan Sabine försöker hålla bort sökardroiderna. Båda är övermannande och de tvingas till en snabb reträtt. Men runt hörnet väntar ännu mer trubbel.

Den femte brodern, ytterligare en inkvisitor, väntar på dem. Den mörka gestalten följer långsamt efter hjältarna medan den sjunde systern närmar sig.

Hon tar tag I Ezra genom Kraften, och padawanen förstör dörrkontrollerna i sista stund vilket ger Sabine en chans att fly.

Sabine möter upp med Zeb som vill kontakta Kanan för hjälp. Men Sabine vägrar. Alla sändningar kan upptäckas och i så fall äventyra rebellflottan. De måste rädda Ezra själva.

Den sjunde systern börjar förhöra Ezra. Hon berättar att det är många som jagar den unge padawanen och att hon inte har några planer på att döda honom… än.

Sabine lägger u ten fälla för inkvisitorerna. Men den femte brodern känner deras rädsla och vänder mandalorianens bomber mot henne.

Explosionen får korridoren att skaka och Sabine och Zeb flyger bakåt.

Sabine slås medvetslös och den femte brodern tar henne tillfånga. Han lämnar droiderna till att hantera Zeb.

ID9:na attackerar Zeb och skickar elektricitet genom hans kropp. Han krossar dem och inser sedan att han är i förnödenhetsrummet de letade efter.

Den sjunde systern fortsätter hennes förhör. Hon använder tekniker från den mörka sidan för att tillfoga Ezra smärta. Men han vägrar att avslöja var rebellflottan gömmer sig. Inkvisitorn säger att de vet att Ahsoka Tano lever, och att hon kommer göra vad som krävs för att få Ezra att prata.

Den femte brodern anländer med Sabine. Ezra fortsätter vägra att prata, men ett meddelande kommer genom komlänken. Det är Zeb som utger sig för att vara kommendör Meilooron. Han säger att han kommer möta dem i hangar 6 och att han tar med sig de anda rebellerna. Inkvisitorerna är nöjda.

De når fram till hangar 6. Ezra tittar upp i taket och får syn på Zeb i Phantom som är fastankrad i taket. Zeb släpper ner skeppet och börjar skjuta mot inkvisitorerna. Ezra och Sabine använder skenmanövern för att fly från sina tillfångatagare.

Inkvisitorerna står redo med sina ljussablar och reflekterar alla Phantoms skott. Rebellerna springer ombord på Phantom. Men innan de ka fly så tar inkvisitorerna tag i skeppet med hjälp av Kraften samtidigt som de stänger hangarens skottdörrar.

När Sabine öppnar eld så tvingas den femte brodern släppa taget om Phantom. Den sjunde systern kan inte ensam hålla kvar dem och skeppet flyger iväg.

När de är i säkerhet berättar Zeb för de andra att han och Chopper lyckades få tag i några av de medicinska förnödenheterna.

Phantom återvänder till Ghost och gruppen berättar för de andra vad som hänt. Zeb vill veta varför Kanan inte berättade för dem att det finns fler inkvisitorer och Ezra informerar sin mästare att Imperiet vet om Ahsoka.

När han är ensam med Hera och Rex erkänner Kanan att han inte visste att det finns fler inkvisitorer. De har verkligen ingen aning om vad de kämpar mot.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel:
Always Two There Are

Premiär:
28 oktober 2015 (USA)
15 november 2015 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 3

Produktionsnummer:
205

Produktionsbolag:
Lucasfilm

Produktionsteam

Regi
Brad Rau

Manus
Kevin Hopps

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Amiral Konstantine och Rex
Dee Bradley Baker

Agent Kallus
David Oyelowo

Philip Anthony-Rodriguez
Femte brodern

Imperietekniker #1
Steve Blum

Sjunde systern
Sarah Michelle Gellar