Sammanfattning

Ezra vrider och vänder på sig I sömnen ombord på Ghost. Kraften ger honom en vision. Röster ropar på honom. De låter som hans mor och far, och de leder honom till en vit lothkatt. Den fräser, och han ser sina föräldrar, han själv svingandes en ljussabel, TIE fighters och en mystisk figur. Plötsligt vaknar han.

Skakad av sin vision tror Ezra att hans föräldrar är vid liv, och han måste hitta dem. Kanan och Hera avslöjar att de har arbetat med att hitta dem. Tseebo hade upplysningar om kejserliga fängelser där de kunde hållas. Men det finns fler än 1 000 fängelser och de vet inte var Ezras föräldrar har skickats.

Under tiden så bekräftar agent Kallus rapporten från inkvisitorerna om att rebellerna gömmer sig på Garel. Den kejserliga flottan sätter fart mot Garel.

Tillbaka på Ghost berättar Kanan och Hera för Ezra att det skedde en rymning från ett fängelse på Lothal den föregående natten. Ezra inser att hans vision måste ha en koppling med rymningen, och att hans föräldrar kan ha varit inblandade. Kanan förklarar att de har kommit över en lista över fångar som varit fängslade av Imperiet. Kanan lär Ezra att sträcka sig ut med Kraften för att se om de kan få ut någon information från listan medan Hera skrollar igenom den.

Ezra får återigen visioner av sina föräldrar, den mystiske figuren och den vita lothkatten. Han säger åt Hera att sluta skrolla igenom listan, och hon stoppar vid fånge X-10, som arresterades på Lothal för förräderi. Han kan vara någonting på spåren, och Ezra beslutar att han måste återvända hem för att hjälpa sin föräldrar.

Sabine har upptäckt att Imperiet har flyttat sin flotta från Lothal. De får snart veta vart flottan tagit vägen. Imperiet har anlänt till Garel. En trupp soldater under ledning av agent Kallus stormar hangaren. Kanan, Ezra, Chopper och Zeb trycks tillbaka. Ezra tappar tålamodet. Han vill hitta sin familj och har inte tid för den här.

Han rusar mot fienden och reflekterar alla skott med lätthet och använder Kraften för att våldsamt knuffa in Kallus i väggen. Men slaget är inte vunnet än.

Inkvisitorerna står beredda för padawanen. Ezra biter ihop och tar sats mot fienden trots Kanans protester. Innan Ezra når fram till inkvisitorerna skjuter Kanan mot en kontrollpanel som stänger skottdörren och sätter stopp för hans lärling. De tar den långa vägen tillbaka till Ghost.

På rebellernas flaggskepp förbereder Sato och Rex för evakuering. Hera ger ordern, och de andra skeppen i rebellflottan följer henne in i stratosfären.

Amiral Konstantine väntar och sänder ut TIE fighters för att slå tillbaka mot rebellerna. Han beordrar sina mannar att ta sikte på flaggskeppet med dragstrålen.

Under striden tar Kanan och Ezra Phantom för att jaga bort fienden. Hera beordrar dem att bege sig till Lothal medan hon stannar med flottan. Men det kan vara för sent. Amiral Konstantines stjärnjagare har flaggskeppet i sina klor.

Men Sabine får en idé. Ghost flyger närmare stjärnjagaren och rammar dess dragstråle vilket ger flaggskeppet och de andra skeppen i rebellflottan möjligheten att göra hoppet till ljushastighet.  

Ezra och Kanan anländer till Lothal. Padawanen är tacksam för sin mästares hjälp. Kanan säger att han vet hur det är att förlora någon man står nära. Han ville inte att Ezra skulle åka ensam, oavsett hur det slutar.

Medan Ezra upptäcker att hans gamla hem har blivit nerbränd av Imperiet så får han snart syn på lothkatten från sina visioner. Den leder honom på en jakt genom stadens gator, men Ezra lyckas plantera en spårare på varelsen.

Ezra och Kanan följer signalen till Lothals utkanter där de beskjuts av en dold angripare. Ezra vet att det är mannen de letar efter: Fånge X-10. Ezra uppger sitt namn och säger att han tror att den tidigare fången känner hans föräldrar, Ephraim och Mira Bridger. Skottsalvorna upphör.

Den mystiske figuren säger sig heta Ryder Azadi. Han känner Ezras föräldrar.

Ryder är den tidigare guvernören på Lothal som åtalades för förräderi när han stod upp mot Imperiet tillsammans med Ezras föräldrar. Han vet vad som hände med dem. Ezra frågar om de är döda, och Ryder bekräftar pojkens farhågor. Men Ryder säger att Ezras föräldrar hörde sin sons sändning, även när de satt fängslade. Det inspirerade dem att leda och organisera en rymning.

De offrade sig själva för att säkerställa att andra tog sig ut. Ezra förstår deras uppoffring men gråter över denna nya verklighet.

Senare på kvällen sitter padawanen ensam I skymningsljuset från Lothals två månar. Plötsligt transporteras han bort i en ny vision.

Det är ljust, soligt och vackert på Lothal. Hans föräldrar är med honom och säger att de är stolta över vad han åstadkommit och att han aldrig får ge upp hoppet. De försvinner.

Kanan gör Ezra sällskap och förklarar för honom att jediriddarna lär ut att livet inte slutar efter döden utan bara ändrar form i Kraften. Ezras föräldrar kommer alltid leva inom honom.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel: 
Legacy

Premiär: 
9 december 2015 (USA)
28 februari 2016 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 9

Produktionsnummer:
211

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Mel Zwyer

Manus
Henry Gilroy

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Amiral Konstantine, Rex och Ephraim Bridger
Dee Bradley Baker

Agent Kallus
David Oyelowo

Kommendör Sato
Keone Young

Femte brodern, rebellsoldat och Phoenix-skvadronpilot
Philip Anthony-Rodriguez

Imperietekniker
Steve Blum

Mira Bridger
Kath Soucie

Ryder Azadi
Clancy Brown

Sjunde systern
Sarah Michelle Gellar