Sammanfattning

Efter att ha plundrat en av Imperiets förnödenhetskonvojer jagas skeppet Ghost av fyra TIE-jaktskepp. Besättningen består av Kanan Jarrus, Hera Syndulla och C1-10P, även känd som Chopper. Kanan skyndar sig till Ghosts kanontorn medan Hera styr skeppet. En rymdstrid tar form och TIE-jaktskeppen får snart övertaget.

Under striden så träffas Ghost och sköldarna slutar fungera. Hera beordrar astromekdroiden Chopper att laga dem och säga åt Kanan att åtminstone försöka träffa något. TIE-jaktskeppet fortsätter sin attack och ytterligare en träff stör ut hela Ghosts kommunikationssystem. Hera – som inte kan koordinera sina manövrar med Kanan – beordrar Chopper att sluta laga sköldarna och istället laga kommunikationssystemet. Chopper lämnar cockpiten och berättar för Kanan att han arbetar med att laga kommunikationssystemet. Men Kanan motsäger Heras order och säger åt Chopper att fortsätta laga sköldgeneratorn och att säga till Hera att flyga bättre.

Chopper återvänder till cockpiten och berättar för Hera vad Kanan sagt vilket får Hera att ta saken i egna händer. Hon gör en snabb manöver och hamnar bakom TIE-jaktskeppen och förstör ett av de två kvarvarande skeppen. Hera säger återigen åt Chopper att prata med Kanan, den här gången för att få honom att ta hand om det sista TIE-jaktskeppet, men Chopper tröttnar på att följa alla motstridiga order och rullar i väg till Phantoms kanontorn. Chopper skjuter själv ner det sista TIE-jaktskeppet och får ett slut på rymdstriden och dispyten.

När slaget är över återvänder Chopper till cockpiten där han hör hur Hera och Kanan tar åt sig äran för stridens utfall. När Chopper blir irriterad på att inte han får någon ära erkänner de att de bara skämtade och vet att Chopper förstörde det sista TIE-jaktskeppet. Hera och Kanan säger åt droiden att laga sköldarna och kommunikationssystemet medan Ghost hoppar in i hyperrymden.

 

Avsnittsinformation

Titel:
Maskinen på Ghost

Originaltitel:
The Machine in the Ghost

TV-premiär:
11 augusti 2014 (USA)
6 september 2014 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Kortfilm 1

Produktionsnummer:
101A

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Dave Filoni

Manus
Greg Weisman

 

Medverkande

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

 

Medverkande (svensk dubbning)

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist