Sammanfattning

Vid Lothals utkanter pratar Ryder Azadi, Kanan och Chopper med Hera.  Senator Organa skickar hjälp till rebellerna på Lothal. Hans agent är på väg med tre kryssare till den av Imperiet ockuperade världen.

Hans agent är prinsessan Leia Organa. Hon har kommit till Lothal under skenat av ett av senaten godkänt räddningsuppdrag för befolkningen. Skeppen stoppas av den kejserliga blockaden, men kryssarna tillåts slutligen att landa på planeten.

Ezra är fortfarande plågad av nyheterna om att hans föräldrar är borta. Kanan kastar en kadettuniform till padawanen för deras möte med Organas agent. Men Azadi kommer inte följa med dem. Då han tidigare har fängslats för att ha stridit mot Imperiet vill han inte riskera sin frihet igen.

Ezra och Kanan beger sig ut för att hämta de tre transporterna. När de landar kliver Leia ut och ger Kanan och Ezra order att överlämnandet av skeppen måste gå smidigt. Hennes plan är att rebellerna ska stjäla hennes skepp, vilket de inte hade räknat med.

Löjtnant Lyste möter Leia och anmärker att Alderaan, liksom Lothal, har fallit offer för rebellernas tjuveri. Hennes planet har en vana att förlora skepp till upprorsmakarna. Han lovar att det inte kommer hända här, och beordrar att gravitationslås placeras på de alderaanska kryssarna. Dessutom placeras gångare ut för extra skydd.

När kryssarna är fastlåsta och vaktas av Imperiet så kommer uppdraget att bli mycket svårare. Leia måste tänka snabbt och kräver att få använda löjtnantens skyttel.

Prinsessan tar fullt ansvar för allt som gått fel eftersom det var hennes plan. Hon förklarar att rebellerna måste stjäla skeppen. Om Imperiet misstänker att Alderaan stödjer upproret skulle det leda till att planeten utestängs från senaten. Alderaan måste vara oskyldig.

De åker tillbaka till Azadis gömställe där de finner att en grupp stormsoldater arresterar honom. Kanan, utklädd till stormsoldat, talar mer ledaren och erbjuder sig att ta Azadi tillbaka till fängelset. Officeraren säger åt dem att de har order om att avrätta Azadi. Samtidigt så tar Chopper emot en signal.

Hera är här! Ghost landar men det finns ett problem. Leia förklarar att det skulle se misstänksamt ut om hon skulle fly frivilligt tillsammans med Kanan och Ezra. De ritar upp en plan. Azadi ska få det att se ut som om han tar Leia tillfånga, medan Zeb ska slå ner Kanan och Ezra och dra dem ombord på Ghost.

Tillbaka på Ghost får de andra reda på vad som hänt med Ezras föräldrar. Leia pratar med Ezra om hur hans föräldrar inspirerade många att stå emot Imperiets styre.

Besättningen försöker rita upp en ny plan för hur de ska lägga beslag på skeppen, men de är tveksamma. Säkerhet är fortfarande för hög. Leia insisterar på att de måste försöka. Ezra och Kanan har fortfarande sina förklädnader, så de kan komma nära skeppen. Ghost kommer att bistå med flygunderstöd, och Sabine med sprängmedel. Azadi följer också med. Han vet hur man kopplar loss gravitationslåsen.

Vid garnisonen märker Lyste och hans soldater hur Phantom landar. Soldaterna ställer in sina vapen på bedövning ifall rebellerna är ombord, men de finner istället de två stormsoldaterna Kanan och Ezra tillsammans med Leia. Leia berättar för Lyste att Kanan räddade hennes liv och borde föräras med en medalj.

Medan Lyste och hans soldater är distraherade kopplar Azadi, Chopper och Sabine loss ett av gravitationslåsen. Sabine går in i en av kryssarna medan Azadi och Chopper fortsätter till nästa.

Leia berättar för Lyste att ett av skeppen han vaktar flyger iväg, och han beordrar genast sina soldater att stoppa rebellerna. En av gångarna attackerar skeppet. De ser då att Ryder och Chopper kopplar loss ett gravitationslås och öppnar eld mot dem.

Kanan och Ezra slår ut Lyste och hans två soldater. Kanan drar sin ljussabel och Azadi inser att Kanan är en jediriddare. Kanan attackerar gångaren. Han hoppar och skär av två av gångarens ben. Den faller till marken, och jediriddaren tar sig in i den andra kryssaren och flyger iväg.

Men fler gångare närmar sig med order att döda. Azadi springer desperat mot den sista kryssaren. Kryssaren lyfter och svävar i närheten av den sista gångaren. När motorerna på skeppet dånar får de gångaren att tryckas bakåt och slutligen falla till marken.

Leia och Ezra säger adjö till varandra. Men innan de skiljs åt säger Leia åt Ezra att han ska bedöva henne med hans vapen. Ezra gör så samtidigt som Lyste och de andra stormsoldaterna kvicknar till. Medan rebellerna flyger iväg springer Lyste fram till prinsessan för att säkerställa hennes välmående.

Leia spelar att hon är rasande på Lyste för att skeppen är stulna. Hon hotar med att berätta för senaten att Imperiets närvaro på Lothal är chanslösa mot rebellerna. Lyste ber om ursäkt och säger att Alderaan ska kompenseras för de stulna skeppen.

Rebellflottan har växt med tre kryssare. På Ghost säger Azadi att han ska återvända hem till Lothal. Han inser nu att det Ezras föräldrar påbörjade har blivit större än han någonsin trott. Han är skyldig att fortsätta kämpa för deras sak.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel:
A Princess on Lothal

Premiär:
20 januari 2016 (USA)
2016 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 10

Produktionsnummer:
212

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Bosco Ng

Manus
Steven Melching

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

AT-AT-förare, stormsoldat och stormsoldatkommendör
Dave Filoni

AT-AT-förare #3
Freddie Prinze Jr.

AT-AT-förare #2, stormsoldatkommendör och stormsoldatdäckofficer
Steve Blum

Löjtnant Lyste och stormsoldatgruppchef
Liam O'Brien

Prinsessan Leia Organa
Julie Dolan

Rebellpilot
Matthew Wood

Ryder Azadi, imperieofficer och stormsoldat #2
Clancy Brown