Sammanfattning

På planeten Garel bordrar Hera några rebell att plocka upp reservdelar på marknaden. Hon säger till dem att se upp för kejserliga soldater.

Ezra pressar Hera om att få ett annat uppdrag, men istället ger hon det till Sabine. En kurir är på väg med hemlig information. Sabine måste hålla en låg profil, hitta honom och föra honom till Havoc-utposten. Ezra och Chopper följer med som förstärkning men det är Sabine som bestämmer.

Medan de påbörjar sin resa försöker Ezra gräva i vem Sabine är och varför hon är lite av en enstöring. Hans svamlande avbryts när Sabine lägger märke till en symbol på väggen. Ezra frågar Sabine om symbolen med hon avfärdar det snabbt och säger att det inte är någonting.

Trion väntar på deras kurir vid hangar 22. Medan passagerare stiger ur de anländande skyttlarna försöker de hitta den de söker genom att säga en kodfras. Men ingen reagerar på koden. När hangaren är tömd på folk är de rädda att de missat honom. När Ezra yttrar kodfrasen igen väcks en GNK-droid till liv.

EG-86 är kuriren de letat efter. Men de är inte de enda som är ute efter kuriren. Prisjägaren Ketsu Onyo har vakat över dem.

Ketsu och Sabine har en gemensam historik. Båda studerade vid den kejserliga akademin innan de bestämde sig för att fly för att istället bli prisjägare. Någonstans längst vägen gjorde Ketsus girighet att hon lämnade Sabine att dö.

Ketsu insåg att Sabine var involverad med rebellerna när hon såg att det fanns ett pris på mandalorianens huvud, men hon har inte bestämt sig för om hon ska inkassera det. Hon arbetar nu för brottssyndikatet Svarta solen.

Kejserliga stormsoldater avbryter dispyten. Det råder förbud att vistas i hangaren och de ombeds att omedelbart lämna området.

Ketsu är irriterad över att ha blivit störd av stormsoldaterna och svarar genom att börja skjuta mot dem. Ezra säger åt Chopper att ta GNK-droiden ombord på en närliggande skyttel så att de kan retirera.

Sabine bordar skeppet och med Chopper hjälp avaktiverar de pilotdroiden och lämnar Ketsu och de kejserliga soldaterna bakom sig. Men de är inte i säkerhet än. Ett skott från en av soldaternas gevär får Ezra att falla ut ur skytteln.

Lämnad ensam och omringad av stormsoldaterna tar Ketsu ytterligare en risk. Hon tar en av stormsoldaterna som mänsklig sköld och slår sedan ut de andra en efter en. Medan skytteln far iväg hoppar hon ombord på sitt eget skepp, Shadow Caster, och flyr.

Ombord på skytteln försöker Chopper och Sabine att programmera hyperdriften, men det tar inte lång tid innan Ketsu är dem i hasorna. Hon har förstört skeppets hyperdrift.

Innan de kan fly skjuter Ketsu upp dörren till skytteln. Luften strömmar ut ur skytteln och Chopper dras med ut ur dörren och ut i rymden. Ketsu kontaktar Sabine via kommlänk och säger att Sabine får leva om hon ger Ketsu droiden.

Chopper uppenbarar sig på taket till Shadow Caster. Medan Chopper fifflar med Ketsus skepp utan hennes vetskap. Just som Ketso bestämmer sig för att Sabine har slut på tid signalerar Chopper att han har saboterat hennes laserkanoner. Sabine tar en risk, och det betalar sig.

Men de lyckas inte att fly. Medan Chopper använder sin raket för att flyga mot skytteln använder Ketsu sin dragstråle för att fånga in honom. EG-86 uppmärksammar Sabine på vad som har hänt.

Sabine går med på att byta GNK-droiden mot astromeken. När hon bordar skeppet avslöjar hon att hon inte tänker ge upp honom så lätt.

Ketsu erbjuder sig att dela på betalningen om hon får droiden, men Sabine säger att hon inte längre är intresserad av vinster nu när hon är en del av upproret mot Imperiet. Ketsu har liten tro på att rebellerna kan störta Imperiet och säger till Sabine att det är vansinnigt att ens försöka. För Ketsu är det endast överlevnad som är viktigt, andra människor går inte att lita på.

Sabine förlåter Ketsu för att hon lämnade henne. Att möta människor som gav henne en andra chans har hjälpt henne att ge andra människor en andra chans.

En kejserlig kryssare anropar den stulna skytteln och varskor dem om att de kommer att bordas. När de nu har blivit vänner på nytt måste Sabine och Ketsu samarbeta för att överleva.

För att köpa tid ser Sabine till att Chopper överbelastar hyperdriften för att skapa en potentiell självdestruktion. Imperiet skannar skytteln och verifierar att den är skadad. De ger dem två minuter att stabilisera skeppen. Sabine och Ketsu planerar att använda sprängmedel för att spränga skytteln och fly ombord på Shadow Caster.

Men Imperiet förstår deras plan. När de ber dem att identifiera sig startar Sabine pilotdroiden och lurar honom att aktivera ett nödlägesprotokoll och ge full kraft till motorerna. Imperiet upptäcker att skyttelns motorer har startat och börjar skjuta mot den.

Ketsu beordrar Chopper att koppla isär skeppen. Både Chopper och EG-86 vägrar att göra någonting utan Sabine.

Samtidigt har ett av Imperiets skott slagit Sabine medvetslös. Ketsu bestämmer sig för att hjälpa sin gamla vän. Officerarna aktiverar deras dragstråle men med Sabine tillbaka på skeppet går Chopper med på att hjälpa till.

Skytteln och den naiva pilotdroiden sprängs i småbitar och utdelar ansenlig skada till den kejserliga kryssaren. I förvirringen aktiverar Ketsu Shadow Casters hyperdrift och tar dem bort från Imperiet och i säkerhet.

Sabine, Chopper och Ketsu flyger skeppet till deras mötesplats på Havoc-utposten där de lämnar över kuriren till R2-D2 och senator Bail Organa.

Tillbaka på hembasen på Garel har Ezra tagit sig tillbaka till Hera som inväntar Sabine och Ketsu. Hon gratulerar dem till ett väl utfört arbete. Sabine och Ketsu säger farväl till varandra för tillfället. Ketsu gillar idén om att ha människor som täcker henne, men är inte riktigt redo för rebellernas livsstil. Men hon ska tänka på saken. Hon går ombord på Shadow Caster och flyger iväg.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel:
Blood Sisters

Premiär:
18 november 2015 (USA)
6 december 2015 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 6

Produktionsnummer:
208

Produktionsbolag:
Lucasfilm

Produktionsteam

Regi
Bosco Ng

Manus
Kevin Hopps

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Sabine Wren
Tiya Sircar

C1-10P ("Chopper")
-

EG-86 gonkdroid, avsändare och imperietekniker
Steve Blum

Imperieofficer, pilotdroid och stormsoldat #1
Stephen Stanton

Ketsu Onyo
Gina Torres

Rodian och stormsoldat #2
Dave Filoni

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Michael Rudolph

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Ketsu Onyo
Ayla Kabaca

Natanael Horn Weitzberg
Sara Huss Kleimar
Mikaela Ardai Jennefors
Ayla Kabaca
Joakim Jennefors
Nicklas Berglund
Daniel Sjöberg