Sammanfattning

Efter ett uppdrag är Phantom jagad av ett TIE-jaktskepp. Hera skjuter skeppet medan hon manövrerar över stenkullar, säker på att ingen imperiepilot kan flyga bättre än hon. Samtidigt uttrycker Sabine sin frustration mot Heras hemlighetsmakeri över underrättelser och hennes mystiska kontakt Fulcrum.

Ezra frågar om han får flyga skeppet men ångrar sig när han får se tre ytterligare TIE-jaktskepp. Hera undviker skeppen genom att flyga närmare stenkullarna vilket får ett TIE-jaktskepp att krascha och de andra två att kollidera. Ovetandes om det har Phantom börjat läcka bränsle.

Tillbaka på Ghost upprepar Sabine sin ilska över att Hera och Kanan sitter inne på information de inte vill dela. Hon kräver att få följa med på nästa möte med Fulcrum. Hera beordrar under tiden Zeb, Ezra och Chopper att köra diagnostik på Phantom. De lagar styrningen och luftreningsfiltren. Men de missar bränsleläckaget.

Hera och Sabine tar Phantom och åker mot platsen där de ska möta Fulcrum på Fort Anaxes, en övergiven bas på en stor asteroid. Sabine frågar igen vem Fulcrum är, men Hera bekräftar bara att det är en allierad som också är emot Imperiet.

De landar säkert men Phantom läcker fortfarande bränsle. Fulcrum visar sig inte men deras last är där. Hera och Sabine tar behållarna tillbaka till skeppet. Sabine säger att hon behöver veta att Hera och Kanan litar på henne. Sabine var tidigare en kadett vid den kejserliga akademin på Mandalore och säger att det nu är svårt att följa order utan att ifrågasatta dem. Hera förklarar att hemlighetsmakeriet är för hennes egen säkerhet och att hon behöver ha tillit till att hon är en del i ett större uppdrag.

De upptäcker klösmärken på marken. Hera inser att det har funnits fler lådor som har släpats bort av någon. De går till en närbelägen hangar. Det är mörkt och fyllt med rymdskeppsvrak och de inser att de inte har att göra med en person utan med något monster.

Varelser uppenbarar sig från skuggorna. Det är fyrnocker i olika storlekar. Alla har skarpa tänder och klor. De är många och attackerar i mängder. Hera och Sabine skjuter monstren för att hålla dem i schack och flyr till slut från hangaren.

Fyrnockerna börjar följa efter men stannar innan de hamnar i solljuset. Varelserna vänder tillbaka in i hangaren där de är skyddade från solens strålar. Men de andra asteroiderna i asteroidbältet skymmer solen sporadiskt. En stor asteroid närmar sig och hotar att täcka hela basen i skugga vilket skulle tillåta fyrnockerna att lämna hangaren.

Hera och Sabine tar sig tillbaka ombord på Phantom men upptäcker att bränslet är slut. Hera kontaktar Ghost och frågar Zeb och Ezra om de tittade på resultatet från diagnostiken. De inser att de inte gjort det. Besättningen på Ghost sätter fart mot Fort Anaxes för att rädda deras strandade vänner.

Det är tveksamt om Ghost kommer anlända innan asteroiden skymmer solen. Sabine lägger märke till flera behållare innehållandes rhydonium, ett ämne som är högst lättantändligt. Sabine har en plan.

De två rebellerna ställer upp behållarna med rhydonium i rader och agerar bete för fyrnockerna. När solen blockeras och basen faller i skugga attackerar varelserna. Hera och Sabine springer för att locka till sig varelserna.

Vid rätt tillfälle skjuter de behållarna och skapar en stor explosion som dödar de obarmhärtiga fyrnockerna.

Men det finns ännu fler fyrnocker. Hera och Sabine drar sig tillbaka och skjuter den sista stora samlingen av rhydoniumbehållare. Explosionen är enorm. De har överlevt ytterligare för en stund. Men ännu fler fyrnocker närmar sig. Hera och Sabine klättrar upp på taket till Phantom.

Till slut anländer Ghost som tänder sin strålkastare för att skrämma bort varelserna. Men fyrnockerna reagerar bara på solljus och strålkastarna har ingen effekt. Varelserna fortsätter att svärma och attackera. Zeb och Ezra öppnar landgången till Ghost för att rädda Hera och Sabine.

Rebellerna skjuter fyrnockerna till vänster och höger. Sabine räddar Ezra från att bli biten två gånger, och Zeb stoppar flera djur från att ta sig ombord. Till slut är hela besättningen i säkerhet. Hera tar kontrollen över Ghost. Hon plockar upp Phantom med skeppets magnetiska lås och flyger därifrån.

Hera ber Sabine om ursäkt för att det finns saker hon inte kan berätta men att hon litar på henne med sitt liv. Hon ber Sabine att lita på henne. Sabine försäkrar henne om att hon ska försöka.

 

Avsnittsinformation

Titel:
Ut ur mörkret

Originaltitel:
Out of Darkness

Arbetstitel:
Repairs

TV-premiär: 
10 november 2014 (USA)
23 november 2014 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 7

Produktionsnummer:
108

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Steward Lee

Manus
Kevin Hopps

Skapad av
Simon Kinberg, Dave Filoni och Carrie Beck

Baserad på Star Wars skapat av
George Lucas

Exekutiva producenter
Simon Kinberg, Dave Filoni och Greg Weisman

Samexekutiv producent
Henry Gilroy

Serieregissör
Dave Filoni

Producent
Kiri Hart

Medproducent
Carrie Beck

Linjeproducent
Athena Yvette Portillo

Redigerare
Joe E. Elwood

Musik
Kevin Kiner

Scenograf
Kilian Plunkett

Animationsledare
Keith Kellogg

Ljuddesigner
David Acord

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Kirsten Saabye

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Björn Bengtsson

Fulcrum
Linda Åslund