Sammanfattning

Efter att ha saboterat Imperiedagen och räddat Tseebo – en kejserlig dataarbetare som besitter Imperiets största hemligheter – fortsätter inkvisitorn sin jakt efter besättningen på Ghost.

Tseebo säger sig veta vad som har hänt Ezras föräldrar. Ezra kräver ilsket ett svar och vägrar förlåta rodianen för att han stod bredvid medan Imperiet tillintetgjorde hans familj.

Oförmögen att kunna stoppa Ghost testar inkvisitorn en alternativ plan. Han planterar en spårare på rebellskeppet.

Ghost är i verklig fara när det är omringat av fiendeskepp. Till slut så går Tseebo in i cockpiten och matar in hyperrymdskoordinater till skeppet. Ghost gör hoppet till ljushastighet och in i säkerheten.

Ombord på stjärnjagaren Relentless blir inkvisitorn uppdaterad av amiral Kassius Konstatine. Spårningsutrustningen som kan spåra genom hyperrymden fungerar.

Under tiden säger Kanan åt Ezra att vara ärlig mot sig själv och sina känslor gentemot Tseebo. Han kommer aldrig att bli en jedi om han inte är ärlig. Men padawanan är envis och arg på Tseebo. Sabine tror att Tseebo frivilligt erbjöd sig att få de kejserliga implantaten inopererade och att han stal dem för att göra bot för sina synder.

Diskussionen om Imperiet utlöser data inuti Tseebos implantat. Han projicerar en bild på den XX-23 S-seriespårsändare som inkvisitorn fäste på Ghost. Chopper skannar skeppet och bekräftar att de blir spårade och att en signal sänds från Phantom.

Kanan har en plan. Han och Ezra ska koppla loss Phantom medan de flyger i ljushastighet och sedan ta spåraren till Fort Anaxes. Innan de ger sig av ber Sabine om att Ezra ska ha tilltro till att hans föräldrar lever, och prata med Tseebo. Ezra vägrar.

Slutligen så kopplas Phantom loss från Ghost och spinner ut i rymden. Kanan återfår kontrollen över skeppet och sätter fart mot asteroidbasen.

Inkvisitorn känner en skiftning i Kraften. Det bekräftas av spårningsutrustningen.

När de har landat vid Fort Anaxes sänder Kanan ut Ezra i hangaren fylld av fyrnocker för att återigen testa hans förmåga att sträcka sig ut i Kraften och göra en koppling till andra levande varelser. Under tiden hittar Kanan spårningsutrustningen och kastar iväg den.

Ezra är blockerad, oförmögen att släppa sin djupa rädsla. De ilskna fyrnockerna närmar sig. Kanan ansluter sig till Ezra och försöker att få honom att släppa sin rädsla. Till slut erkänner Ezra att han är rädd för sanningen. Han förlåter Tseebo.

Ombord på Ghost känner Tseebo av Ezras förlåtelse. Han accepterar den och ber själv om förlåtelse.

När Ezra nu har fått sin frid har han gjort en koppling till Kraften. Kanan är förbluffad över vad som händer. Fyrnockerna sitter lugnt framför padawanen.

Hera möter upp den mystiske Fulcrum. Hon levererar Tseebo och hans data i trygga händer. Innan de skiljs åt berättar Tseebo att han vet vad som hände med Ezras föräldrar. Hera säger att hon ska förmedla vidare informationen till Ezra.

Imperiet anländer till Fort Anaxes. Inkvisitorn stegar ut ur den kejserliga skytteln flankerad av en trupp med stormsoldater. Han ger order om att fånga rebellerna levande.

Kanan och Ezra väntar inuti hangaren. Genom Kraften beordrar de fyrnockerna att attackera de annalkande kejserliga trupperna. Stormsoldaterna överrumplas av rovdjuren. Men de är ingen match för inkvisitorn. Han häcklar de två jediriddarna för deras patetiska försök att stoppa honom.

Kanan tänder sin ljussabel och dueller mot jedijägaren. Inkvisitorn får snart övertaget och använder Kraften för att knuffa Kanan bakåt så att han slår i den kringliggande bråten och blir medvetslös.

Ezra springer till sin mästares försvar. Han använder Kraften för att tillkalla Kanans ljussabel. Men han har knappt hunnit få tag på ljussabeln innan inkvisitorn använder Kraften för att dra ljussabeln ur händerna på honom. Inkvisitorn leker med padawanen och använder Kraften för att knuffa honom mot kanten av en klippa.

Ilskan växer sig stark inom Ezra. Inkvisitorn eggar honom att släppa lös sin ilska, och informerar pojken om att hans mästare och alla hans vänner kommer att dö, och att allt han hoppats på kommer att gå förlorat.

Ezra sträcker sig djupt in i den mörka sidan av Kraften och tillkallar en enorm fyrnock från avgrunden. Inkvisitorn retirerar vid åsynen av denna styrkeuppvisning. Kanan vaknar till och ser vad som händer. Hän är orolig för sin lärling.

Ezra släpper lös besten som attackerar inkvisitorn som får kämpa för sitt liv. Det jättelika rovdjuret slår iväg Kanans ljussabel.

Ezra kollapsar från den farliga kopplingen till Kraften. Kanan springer fram till honom. När han vaknar till liv så har han inget minne av vad som har hänt. Han känner sig kall. Kanan bär sin lärling in i Phantom. Innan de lämnar asteroiden skjuter dem sönder den kejserliga skytteln och strandar inkvisitorn.

Kanan berättar för Ezra att om ens vilja inte är tillräcklig stark när man öppnar sig för Kraften så är man sårbar för den mörka sidan. Hans ilska och rädsla fick fyrnocken att attackera. Ezra har fortfarande inget minne av vad som skedde. Kanan ber om ursäkt för att han inte har lärt Ezra vad han behövde veta.

När Phantom dockar med Ghost drar sig Ezra tyst undan. Sabine söker upp honom och ger honom holoskivan från hans barndomshem. Det har ett foto av hans familj. Hon gratulerar Ezra på födelsedagen.

 

Avsnittsinformation

Titel:
Styrkorna samlas

Originaltitel:
Gathering Forces

TV-premiär: 
24 november 2014 (USA)
29 mars 2015 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 9

Produktionsnummer:
110

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Steward Lee

Manus
Greg Weisman

Skapad av
Simon Kinberg, Dave Filoni och Carrie Beck

Baserad på Star Wars skapat av
George Lucas

Exekutiva producenter
Simon Kinberg, Dave Filoni och Greg Weisman

Samexekutiv producent
Henry Gilroy

Serieregissör
Dave Filoni

Producent
Kiri Hart

Medproducent
Carrie Beck

Linjeproducent
Athena Yvette Portillo

Redigerare
Joe E. Elwood

Musik
Kevin Kiner

Scenograf
Kilian Plunkett

Animationsledare
Keith Kellogg

Ljuddesigner
David Acord

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Amiral Kassius Konstantine och Ephraim Bridger
Dee Bradley Baker

Baron Valen Rudor
Greg Ellis

Mira Bridger
Kath Soucie

Stormsoldatsgruppledare
Matthew Wood

Inkvisitorn
Jason Isaacs

Tseebo
Peter MacNicol

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Kirsten Saabye

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Michaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Björn Bengtsson

Inkvisitorn
Roger Storm

Fulcrum
Linda Åslund

Amiral Kassius Konstantine
Daniel Sjöberg

Övriga röster
Daniel Sjöberg
Joakim Jennefors