Sammanfattning

Med Kanan i fångenskap skrider Imperiet över Lothal på jakt efter resten av Ghosts besättning. Men rebellerna har en plan.

Zeb, Ezra, Sabine och Chopper står på ett hustak och tittar ner på Imperiets soldater nedanför. Zeb och Ezra hoppar upp på en patrullerande AT-DP. Ezra bedövar föraren medan Zeb står kvar på taket och väntar på Chopper. Astromeken anländer och kopplar in sig i farkostens datasystem i sökandet efter information om vid vilket kejserligt fängelse man har låst in Kanan.

Men det finns ingen uppkoppling och de har slut på tid. Ytterligare gångare har tagit upp jakten. De kontaktar Hera för att bli upphämtade. Hera är strax där och plockar upp dem med Phantom. Men de har glömt en sak. Chopper är fortfarande kvar inuti gångaren och söker efter Kanan.

Zeb hoppar tillbaka till gångaren och bär iväg droiden just som gångaren exploderar. Rebellerna flyr.

Tillbaka på Ghost pratar Hera med Fulcrum. Den mystiska kontakten säger åt Hera att fokusera på deras nästa mål och upphöra med allt sökande och alla försök till att rädda Kanan. Det är för riskabelt för såväl Hera, deras enhet av rebeller och det övergripande uppdraget. Ezras meddelande har inte bara väckt uppmärksamhet hos civilisterna utan även hos de högsta ledarna av Imperiet. Om deras grupp tillfångatas kommer allt hopp att dö ut. Fulcrum säger att de måste ge upp Kanan och sedan ligga lågt.

Ezra tror inte att Kanan är i det kejserliga komplexet. Men de andra tvivlar. Hera berättar för gruppen att de inte kan äventyra deras uppdrag för att rädda en soldat. De måste hedra Kanans val. Besättningen, och i synnerhet Ezra, har svårt att acceptera beslutet.

Chopper är synligt nedstämd. Ezra tröstar honom och säger att även han saknar Kanan men att han har en plan för att hitta honom. Han frågar om droiden vill hjälpa honom.

Planen är att Chopper ska göra en skenmanöver medan Ezra, Sabine och Zeb tar Phantom. Planen fungerar och de flyger iväg utan Heras vetskap.

Under tiden är Kanan i händerna på inkvisitorn och stormoff Tarkin. De åsamkar stor smärta för att få Kanan att avslöja var hans rebellvänner är. Men han lyckas motstå både Imperiets förhörsdroid och inkvisitorns tortyr.

Den sista utvägen för Ezra och hans vänner är att söka upp den slingrige smugglaren Vizago. Vizago hävdar att han inte vet var Kanan är någonstans, och han tror inte på padawanen när han säger att Kanan är en jediriddare.

För att visa vad han påstår sig vara leviterar Ezra en tung fraktlåda över Vizagos huvud. Smugglaren inser att pojken talar sanning och går med på att utbyta information i gengäld mot vilken tjänst Vizago än behöver. Ezra har inget annat val. Han går med på Vizagos villkor.

Vizago berättar för Ezra att Imperiet har använt sig av kurirdroider ända sedan kommunikationstornet förstördes. De tar data från staden till kommunikationsskeppet som ligger i omloppsbana runt planeten och kan ha information om Kanan. Vizago ber inte om något gentjänst. I alla fall inte än.

Efter mötet finner Ezra att Hera väntar ursinnigt. Hon är arg på att Ezras dumdristighet men går med på att fullfölja planen.

Imperiets hantlangare fortsätter att tortera Kanan. Jediriddaren fortsätter att stå emot deras krav på information om andra rebeller. Tarkin föreslår att de flyttar honom till en ny plats som aldrig misslyckas med att få fram ett erkännande.

På Lothal sätter rebeller sin plan i verket. De anfaller en liten trupp med stormsoldater, tar deras kurirdroid och skickar in Chopper i dess ställe. Chopper – ommålad för att likna kurirdroiden – tar sig ombord på en skyttel som transporterar honom till den kejserliga kryssaren.

Ombord på kryssaren ombeds Chopper att koppla in sig i datasystemet för att ladda upp den information han tros innehålla. I stället lägger officerarna märke till att droiden laddar ner kommunikationsloggar, något som han inte är behörig att göra. Innan de kan kontrollera honom skickar droiden en signal till Ghost.

Hera sveper in medan Sabine och Ezra bemannar skeppets kanonportar. De skjuter den kejserliga farkosten i en överraskningsattack och ger Chopper chansen han behöver för att fly.

Astromeken skyndar genom skeppet korridorer och öppnar luftslussen. Flera stormsoldater dras med ut i rymden. Chopper rusar genom rymden, tätt följd av Ghost, och återansluter sig med hans vänner.

Allt verkar bra. Men när Zeb föreslår att de behåller den kejserliga droiden så håller inte Chopper med och knuffar ut den andra droiden ur skeppet ner mot Lothals slätter långt därnere.

Gruppen söker igenom Chopper nyfunna data. Kanan är för närvarande på Tarkins stjärnjagare Sovereign. Men skeppet är planerat att lämna Lothal för färd mot Mustafar-systemet. Hera har bara hört namnet på planeten en gång tidigare från Kanan. Han har sagt att det är dit jediriddare går för att dö.

Fortsättning följer

 

Avsnittsinformation

Titel:
Rebell-slutsamhet

Originaltitel:
Rebel Resolve

TV-premiär: 
23 februari 2015 (USA)
3 maj 2015 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 14

Produktionsnummer:
115

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Justin Ridge

Manus
Charles Murray
Henry Gilroy

Skapad av
Simon Kinberg, Dave Filoni och Carrie Beck

Baserad på Star Wars skapat av
George Lucas

Exekutiva producenter
Simon Kinberg, Dave Filoni och Greg Weisman

Samexekutiv producent
Henry Gilroy

Serieregissör
Dave Filoni

Producent
Kiri Hart

Medproducent
Carrie Beck

Linjeproducent
Athena Yvette Portillo

Redigerare
Alex McDonnell

Musik
Kevin Kiner

Scenograf
Kilian Plunkett

Animationsledare
Keith Kellogg

Ljuddesigner
David Acord

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Agent Kallus
David Oyelowo

Cikatro Vizago och skyttelsoldat #2
Keith Szarabajka

Stormoff Tarkin, kejserlig kryssarofficer och stormsoldat #1
Stephen Stanton

Stormsoldatskommendör och skyttelsoldat #1
Steve Blum

Förnödenhetsmästare Yogar Lyste, kejserlig tekniker och skyttelpilot
Liam O'Brien

Inkvisitorn
Jason Isaacs

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Kirsten Saabye

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Björn Bengtsson

Agent Kallus
Daniel Goldmann

Inkvisitorn
Roger Storm

Fulcrum
Linda Åslund

Stormoff Tarkin
Gustav Levin

Cikatro Vizago och Förnödenhetsmästare Yogar Lyste
Daniel Sjöberg

Övriga röster
Fredrik Granberg
Magnus Mark
Daniel Sjöberg
Joakim Jennefors
Mattias Knave