Sammanfattning

Ezra har erbjudit sig att deltaga i ett uppdrag tillsammans med kommendör Sato efter att Hera försäkrat besättningen om att han kommer vara hjälpfull. Blockadbrytaren de färdas på dras ut ur hyperrymden. I panik skickar Sato ut en nödsignal innan alla deras system slocknar.

Under tiden på Ghost så visar Hera sändningen från Sato för de andra i besättningen. De är förbryllade eftersom det inte är möjligt att dra ut ett skepp från hyperrymden eftersom man aldrig vet exakt var det befinner sig.

Sabine har en annan idé. Imperiet har inte använt sig av en dragstråle, utan av en gravitationsbrunn. Medan hon studerade vid akademin testades kryssare utrustade med gravitationsbrunnar och deras förmåga att dra skepp ut ur hyperrymden.

Kanan förbereder sig på att hitta imperieskeppet och rädda de andra rebellerna. Till hans förfäran tycker Hera att han endast ska ta med sig Rex på uppdraget. Rex har militär erfarenhet och möjlighet att imitera en stormsoldat.

Kommendör Sato och Ezra har blivit tillfångatagna ombord på ett kejserligt skepp. De eskorteras av stormsoldater till imperieofficern amiral Brom Titus. Sato informerar Titus att de är en del av Bolagsalliansen och att deras skepp har beslagtagits olagligen. Amiralen känner igen Ezra och är bekant med rebellernas aktivitet. Han förväntade sig att hitta dem i sektorn.

På Ghost så grälar Kanan och Rex över om Rex kommer ta parti med Imperiet på grund av hans förslutna. Rex förklarar att han aldrig skulle stå på Imperiets sida. Zeb anländer med deras förklädnader: stormsoldatsrustningar.

Hera förklarar planen. När de är inne ska de signalera henne så att Phoenix-skvadronen kan komma och hämta dem. För att ta sig in i det kejserliga skeppet har de stulit en kejserlig skyttel.

Ombord på skeppet berättar Kanan att han inte vill vara med på det här uppdraget. När de väl hittar deras folk ska de ta sig därifrån. Rex lägger till att de måste inaktivera vapnet. Om Imperiet kan dra ut rebellskepp ur hyperrymden så kommer inte deras rörelse vara långlivad.

De går ut ur hyperrymden och hamnar öga mot öga med interdictorn. Rex börjar använda imperiejargong och får tillslut tillstånd. Under klonkrigen var det i praktiken Rex och Cody som uppfann nödlägesprotokollen.

Planen fungerar och de instrueras att fortsätta till hangar elva.

Amiral Titus kontaktar agent Kallus för att informera honom att de tillfångatagit Sato och Ezra. Kallus beordrar att Ezra ska placeras i en säker cell med tredubbla vakter. De får inte underskatta Ezra.

Rebellerna, förklädda till stormsoldater, har bordat skeppet. Chopper börjar gå igenom datasystemen för att hitta Ezra. De får reda på att han förs till säker cell.

Tre stormsoldater för Ezra till hans cell. Men innan de hinner låsa in honom använder han Kraften för att tända sin ljussabel som hänger vid ett av soldaternas bälten. Stormsoldaterna drabbas av panik och i förvirringen lyckas Ezra ta sig fri. Med stormsoldaterna oskadliggjorda så låser han in dem i den cell som var ämnad för han själv.

Två ytterligare stormsoldater kommer springande ner för korridoren. Ezra reagerar snabbt och skjuter dem med bedövningsskott. Men snart rullar även Chopper in som förklarar att Ezra precis skjutit sin räddare. Som tur är kvicknar båda till snabbt.

Ezra föreslår att de delar på sig. Chopper och Ezra ska försöka förstöra skeppets reaktor som ger ström åt gravitationsbrunnen medan Rex och Kanan räddar Sato. 

Amiral Titus har efter Ezras rymning beordrat att fängelseblocket ska låsas och rebellerna dödas.

Chopper och Ezra letar sig fram till reaktorkärnan för gravitationsvapnet. Padawanen använder sig själv som bete för att distrahera soldaterna medan astromeken har sitt eget uppdrag.

Rex och Kanan har nått fram till kommendör Satos cell och räddar de tillfångatagna rebellerna. Kanan och Rex måste arbeta tillsammans för att övermanna alla stormsoldater som attackerar dem.

Den gamle klonen blir trött av allt springande och uppmanar Kanan att fortsätta utan honom. Han kan ge de andra rebellerna tillräckligt med tid för att de ska hinna till undsättning på deras skepp. Kanan protesterar utan att få något gehör från Rex. Klonen kämpar tappert mot stormsoldaterna men blir till slut övermannad och förs till Titus för förhör.

Amiral Titus skannar Rex nummer och är överraskad när han upptäcker att han en gång var en krigshjälte som tycks ha bytt sida. Rex förklarar att hans lojalitet var till Republiken, inte till Imperiet. Titus erbjuder Rex immunitet och tjänst vid den kejserliga akademin om han ger upp rebellerna. Rex vägrar vilket får imperieofficern att kalla på en förhörsdroid.

Samtidigt kämpar de andra rebellerna för att ta sig tillbaka hangaren. Kanan känner att Rex är i fara och beordrar Ezra och Sato att fortsätta medan han hämtar sin vän. Ezra leder de andra rebellerna mot de kvarvarande stormsoldaterna medan Kanan kommer till Rex räddning innan Titus eliminerar honom.

Sida vid sida strider de genom skeppets korridorer tillbaka till hangaren där de möter upp de andra. Kanan säger åt Ezra att lyfta. Det finns inte tid att ta sig tillbaka till skeppet, men det finns alltid nödkapslar. Imperiet förbereder sig för att starta upp gravitationsbrunnarna.

Kanan och Rex ansluter sig till resten av skvadronen och försöker göra hoppet till ljushastighet. De är fångade igen. Chopper brummar om att de måste vänta innan hans sabotage bär frukt. Chopper har riggat Imperiets vapen att dra in allt runtomkring deras skepp. Stjärnjagarna kolliderar och sliter hål i interdictorn som slutligen exploderar. Rebellerna smiter iväg.

Tillbaka hos rebellflottan delar Rex och Kanan ett ögonblick där de uttrycker sin respekt för att den ena räddade den andres liv. De saluterar varandra.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel:
Stealth Strike

Premiär:
25 november 2015 (USA)
13 december 2015 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 7

Produktionsnummer:
209

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Brad Rau

Manus
Matt Michnovetz

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Amiral Brom Titus
Derek Partridge

Agent Kallus
David Oyelowo

Kommendör Sato
Keone Young

Imperieofficer #1 och stormsoldat #2
Steve Blum

Imperieofficer #2, imperievapentekniker #2 och stormsoldat #1
Matthew Wood

Imperietekniker
Dave Filoni

Rex, rebellpilot och imperievapentekniker #1
Dee Bradley Baker

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Michael Rudolph

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Gerhard Hoberstorfer

Agent Kallus
Daniel Goldmann

Rex
Steve Kratz

Natanael Horn Weitzberg
Sara Huss Kleimar
Joakim Nätterqvist
Mikaela Ardai Jennefors
Gerhard Hoberstorfer
Daniel Sjöberg
Daniel Goldmann
Anneli Heed
Steve Kratz
Mattias Knave
Joakim Jennefors
Nicklas Berglund