Sammanfattning

På planeten Lothal har en invånare tagit sig in i ett av Imperiet inskränkt område. Han överfalls av en stormsoldat och blir tillsagd att lämna området. När stormsoldaten fortsätter sin patrullering uppenbarar sig Sabine Wren på ett hustak. Bakom ryggen på soldaten tar hon sats och springer mot en landningsplattform för TIE-jaktskepp. Sabine kontaktar Hera Syndulla på skeppet Ghost. Hera meddelar att de är redo att lämna planeten så fort Sabine gör sin skenmanöver.

Sabine smyger över landningsplattformen och börjar graffitimåla sin signatur på ett TIE-jaktskepp. Hon upptäcks av två stormsoldater som har hört henne måla. De frågar vad mandalorianen håller på med och säger åt henne att sluta, annars skjuter de henne. Sabine sporrar dem att skjuta men medan de gör i ordning sina gevär så försvinner hon. Soldaterna jagar henne över plattformen. Sabine hånar soldaterna medan hon rör sig mellan TIE-jaktskeppen. Stormsoldaten TK-626 kallar på förstärkning.

När förstärkningen anländer beskriver de två stormsoldaterna Sabine, att hon fortfarande är på rymmen och bär mandoutrustning. När stormsoldaterna delar upp sig för att söka av området smyger Sabine tillbaka till sin graffitimålning. Hon placerar en sprängladdning på sin målning. Soldaterna upptäcker sprängladdningen, men det är för sent. TIE-jaktskeppen exploderar och Ghost använder distraktionen som en skenmanöver och flyger iväg. Stormsoldaterna överlever men är täckta med färg. Sabine förundras över färgerna som har skapats av explosionen.

 

Avsnittsinformation

Titel:
Konstattack

Originaltitel:
Art Attack

TV-premiär:
18 augusti 2014 (USA)
13 september 2014 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Kortfilm 2

Produktionsnummer:
101B

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Justin Ridge

Manus
Greg Weisman

 

Medverkande

Sabine Wren
Tiya Sircar

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Stormsoldat #1
Dave Filoni

Stormsoldat #2
Steve Blum

Stormsoldatskapten
Greg Weisman

 

Medverkande (svensk dubbning)

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar