Sammanfattning

Det är rörelse och liv i korridoren på en skyttel. Bland allt folk försöker Darja trösta sitt barnbarn Alora. De är båda på resa mot ett nytt liv. Skytteln skakar till och allt blir strömlöst.

Civilpersonerna är I stor fara. Inkvisitorerna går in i skytteln och letar efter last som är av stort intresse för dem. Alora gråter när den sjunde systern och femte brodern närmar sig hennes farmor. Darja försöker fly men det finns ingen utväg, och den femte brodern kastar sin dubbeleggade ljussabel ner för den med folk fyllda korridoren för att skrämma iväg de andra passagerarna.

På Garel kommer Ahsoka till Kanan för att diskutera ett jediärende. Hon förklarar att hon har bevakat utsändningar från Mustafar för att erhålla information om den mystiske sithlorden de mötte tidigare. Hon har inte fått någon ny information om sithen, men hon tror att inkvisitorerna har ett nytt uppdrag.

Ahsoka har koordinater till två platser där de kan finna inkvisitorerna. Hon kommer att bege sig till den ena platsen medan Kanan, Ezra, Zeb och Chopper kommer bege sig till den andra. Ezra har dock redan fått redan fått reda på planen eftersom han blir påkommen med att tjuvlyssna genom dörren.

Rebellerna landar på Takobo och koordinaterna som Chopper besitter leder dem till en bostadsenhet. Zeb och Chopper ger sig av för att söka igenom rymdhamnen medan Kanan och Ezra börjar söka inne i staden.

Ahsoka hittar en skadad skyttel och undersöker den. Inuti ligger Darja på golvet och ber om hjälp. Hon berättar att hennes barnbarn tagits av de röda klingorna. Ahsoka lovar henne att hon ska hitta hennes barnbarn.

Chopper och Zeb når fram till sitt mål och hittar två TIE fighters som vaktas av en sonddroid. Zeb skjuter ner den och närmar sig skeppen. De inser att spädbarnen Alora ligger inuti.

Under tiden har Kanan och Ezra letat sig fram till lägenheten de letar efter och upptäcker att den redan är genomsökt. I lägenheten finns den kvinnliga ithorianen Oora som frågar efter sin son Pipey. De blev också jagade av två röda klingor, men Oora sände iväg sin son tillsammans med en droid innan han kunna tillfångatas. Kanan instruerar Oora att bege sig till landningsplats 12. Kanan informerar Zeb och Chopper att de ska hålla ögonen öppna efter Pipey.

Medan Chopper tar hand om Alora vandrar Zeb ner för gatorna på jakt efter droiden som tar hand om Pipey och hittar honom snabbt. När han förklarar att han har skickats av Oora lämnar droiden över den lilla ithorianen.

Direkt efter Zeb har tagit hand om Pipey hör han en hög smäll. Droidens huvud har huggits av en ljussabelsklinga. Pipey skriker när inkvisitorerna uppenbarar sig. Zeb kallar på Kanan och flyr undan inkvisitorerna och in i en lägenhetsbyggnad. Men ithorianen kan inte kontrollera sitt jollrande. Jägarna hör skriken och går in lägenhetsbyggnaden.

Ezra och Kanan skyndar sig till lägenhetsbyggnaden. De hittar snart Zeb och bäbisen som gömmer sig i en lägenhet.  Ezra försöker lyfta upp barnet men får det bara att skrika ännu högre.

Kanan känner någonting. Inkvisitorerna har hittat dem. En klinga skär genom golvet och är nära att skada Zeb. Kanan och Ezra använder sina ljussablar för att skapa en flyktväg genom taket och hoppar upp till nästa våning.

Kanan säger åt Ezra att fortsätta vidare och aktivera sin komlänk. Planen är att lägga en komlänk på golvet och sedan gömma sig någon helt annanstans. Pipeys gråtande kommer höras genom komlänken och lura inkvisitorerna. Planen fungerar.

Kanan beslutar sig för att agera lockbete. Det är bättre att han jagas än Pipey. Ezra ska hålla deras löfte till Oora och ta Pipey till säkerhet. Kanan drar slutsatsen att Pipey är Kraftkänslig och att bäbisen kan känna Ezras rädsla.

Ezra och Pipey kryper genom ventilationstrummorna, men de blir upptäckta. Den femte brodern kastar sin ljussabel genom taket och är nära att träffa Ezra och barnet. När det ser som mörkast ut dyker Kanan upp och utmanar inkvisitorerna.

Kanan angriper den sjunde systern medan Zeb ger sig på den femte brodern. Lasaten kastas omkull av den brutala inkvisitorn.

Ezra och Pipey flyr ut på gatorna, men padawanen gör ett stort misstag. När han försöker lugna bäbisen så avslöjar han att Ghost och dess besättning har en bas på Garel, utan att veta att en sonddroid spelar in allt han säger.

Zeb och Kanan fortsätter deras strid men tvingas snart till att fly. De hoppar ut ur byggnaden och landar i en förbipasserande speeder tätt förföljda av de två jedijägarna.

De färdas i hög hastighet längs Takobos gator. Den femte brodern kastar sin ljussabel mot rebellernas fordon och får den att krascha till marken.

Ezra har hunnit tillbaka till Phantom med finner att hangardörren är låst. Kanan och Zeb är snart där, men de hinner inte undan. Inkvisitorerna konfronterar dem. Zeb slås snabbt ut vilket lämnar Kanan att strida ensam. Den här gången har inte ens Kanan någon chans mot jägarna.

Med sin ljussabel I ena handen och Pipey I famnen försöker Ezra hjälpa till. Den sjunde systern använder Kraften för att trycka undan Ezra just när dörren öppnas. I ett bländade vitt ljus syns konturen av en orubblig togruta. Ahsoka Tano har anlänt.

Medan hon tänder sina två klingor och förbereder sig för strid beordrar hon Ezra att ta ynglingen ombord på skeppet. Sedan flyger hon genom luften och kampen börjar.

Medan Ahsoka uppehåller inkvisitorerna och snabbt slår ut den femte brodern flyr de andra rebellerna till Phantom. Ahsoka står ensam mot den sjunde systern. Inkvisitorn anfaller men Ahsoka tar tag i hennes ljussabel, avaktiverar den och kastar den åt sidan.

Den sjunde systern tycks vara besegrad när kejserliga trupper stormar in på gatan. Det kanske är den sjunde systern som vunnit trots allt och säger att lord Vader kommer bli nöjd att höra att hon fångat Ahsoka.

Men hennes mästare kommer få vänta. Ahsoka hoppar ombord på Phantom när den flyger förbi och flyr undan. Pipey återförenas med sin mor. Ahsoka berättar att hon varit med om att Kraftkänsliga barn har kidnappats tidigare, men att jediorden då skyddade dem. Med jediorden borta är det deras uppgift att skydda barnen.

På gatorna nedanför lyssnar inkvisitorerna på deras sonddroid som spelat in Ezras samtal. Nu vet de var rebellerna gömmer sig.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel: 
The Future of the Force

Premiär:
2 december 2015 (USA)
20 december 2015 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 8

Produktionsnummer:
210

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Saul Ruiz

Manus
Bill Wolkoff

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Ahsoka Tano
Ashley Eckstein

Darja och Oora
Grey Griffin

Femte brodern
Philip Anthony-Rodriguez

Fraktpilot och ithoriansk förare #2
Steve Blum

Ithoriansk förare #1
Dave Filoni

Pipey
Dee Bradley Baker

Sjunde systern
Sarah Michelle Gellar

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Michael Rudolph

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Zeb Orrelios
Gerhard Hoberstorfer

Ahsoka Tano
Linda Ålund

Natanael Horn Weitzberg
Sara Huss Kleimar
Daniel Sjöberg
Joakim Nätterqvist
Gerhard Hoberstorfer
Daniel Goldmann
Linda Ålund
Niklas Engdahl
Mattias Knave
Anneli Heed