Sammanfattning

Efter en dust med några TIE-jaktskepp flyr Ghost in I hyperrymden. Besättningens förråd av mat och bränsle börjar sina och de är osäkra på vad de ska göra här näst. Kanan föreslår att de tar Cikatro Vizagos erbjudande om att stjäla en vapenlast – även om de inte vet exakt vilka typ av vapen det är de ska stjäla för gangsterbossen.

De anländer vid rymdhamnen och går ombord på en stjärnpendlarskyttel. De låtsas att de inte känner varandra. Sabine och Zeb sitter bakom en av Imperiets ministrar, Maketh Tua, och hennes aqualiska sällskap Amda Wabo. Frustrerad över språkbarriären kallar Tua på sin översättare, droiden C-3PO. Han går ombord på skytteln tillsammans med sin kollega, astomekdroiden R2-D2.

Skytteln som styrs av RX-24 har destination Garel. Den tar av och går in i ljushastighet även om resan inte är lång.

Genom C-3PO uttrycker Wabo sin tacksamhet till att Tua följer honom till Garel. Men deras samtal avbryts av Chopper och Ezra som gnabbas och bråkar. Chopper ger till slut pojken en elektrisk stöt.

Kanan klagar till RX-24 som informerar Ezra om att han måste placera Chopper längst bak i farkosten. Ezra kräver att om hans droid måste lämna kabinen så måste även R2 och C-3PO göra det. Trots ministerns protester så skickas alla droider till den bakre delen av skytteln.

Wabo fortsätter att prata med Tua men hon förstår inte ett ord. Sabine lutar sig framåt och hävdar att hon är en nivå 5-student vid den kejserliga akademin och att hon kan översätta aqualiska.

Längre bak i skeppet hävdar C-3PO att utvecklingen kan hindra deras verkliga uppdrag vilket får R2-D2 att snabbt vilja tysta sin vän med en hård smäll. Som svar stöter Chopper in i R2 och försvarar den gyllene droiden.

Med Sabine som översättare frågar Tua kollegan Wabo var sändningen förvaras. "Han sa hangar 17," förmedlar mandalorianen. Ministern tackar Sabine för hennes hjälp och säger att hon gjorde en stor tjänst för Imperiet. Imperiesändebuden beger sig mot hangar 17 medan Sabine diskret säger åt Ezra att gå till den riktiga platsen: hangar 7.

Ezra – frustrerad över att vara på ett tjuvuppdrag och istället för att träna till att bli en jediriddare – tar sig motvilligt mot hangar 7. Han gör en rad väldigt långa hopp som skulle vara omöjliga för de flesta.

Tillsammans i hangar 7 hittar gruppen lasten och öppnar en av fraktlådorna. Zeb ryggar tillbaka vid åsynen av vapnen de ska stjäla: T-Z jonsplittrare. Vapnen är kapabla att kortsluta ett helt skepp och är förbjudna av senaten.

Under tiden blir Tua upprörd när hon upptäcker att hangar 17 är tom. C-3PO – som översätter åt Wabo – berättar för Tua att det är hangar 7 som är rätt plats och att översättaren på skytteln måste ha gjort ett misstag.

När de kejserliga sändebuden sätter fart mot hangar 7 försöker Chopper att uppehålla dem. Han smäller in i R2 igen och ett litet slagsmål bryter ut. Tua är misstänksam. Hon inser att Chopper var droiden som fick deras översättare att lämna hennes sida ombord på skytteln.

Imperiet anländer och Wabo bekräftar att det är hans splittrare. Zeb bjuder in stormsoldaterna att inspektera hans last. Sedan ändrar han sig och slår ut hela styrkan själv.

Resten av gruppen lastar ombord fraktlådorna på Ghost, och de följs åt av C-3PO och R2-D2. Kanan säger åt Ezra att hålla ett öga på de två kejserliga droiderna. Zeb – som är synbart besvärad – försöker övertala Kanan om att inte sälja vapnen. Han skulle hellre förstöra dem.

Minister Tua kontaktar agent Kallus. Hon rapporterar om stölden och ISB-agenten känner igen beskrivningen av Ghosts besättning. Under tiden kastar Zeb ut Ezra från hans hytt vilket gör Ezra arg. Hera ber Ezra att ge Zeb lite utrymme; vapnen som de stal användes för att utplåna Zebs folk.

Till slut så anländer de på Lothal där de möter upp Vizago. Zeb uttrycker återigen sin förfäran över att sälja vapnen, men Kanan vill avsluta affären.

Lämnad ensam gör C-3PO ett nödsamtal. Det omdirigeras till agent Kallus. Protokolldroiden skickar koordinaterna till Ghost och Kallus lovar att hjälp är på väg.

Vizago är imponerad över vapenarsenalen och är ivrig att köpa dem. Men han ändrar sig snabbt när Imperiets styrkor anländer. Gangstern flyr med några splittrare och vägrar att betala för en halv sändning.

Imperiet inleder sin attack och anfaller med AT-DP-gångare. Kanan vägrar att låta vapnen falla i Imperiets händer. Han använder en splittrare för att fälla en av gångarna medan Sabine och R2 riggar en explosion som slår ut en annan gångare och flera stormsoldater.

Kallus och hans soldater anländer, och ISB-agenten befaller Zeb att strida mot honom. Kallus slåss med ett bo-vapen, vapnet som användes av lasaternas hedersvakter. Han påstår sig ha tagit vapnet från en personligen när Imperiet erövrade Lasan. Kallus strider väl och är på väg att göra slut på Zeb. Men i sista stund använder Ezra instinktivt sina jediförmågor och knuffar iväg imperieagenten med Kraften. Kallus slår i en vägg och faller till marken medvetslös. Kanan är chockad över den förmåga Ezra visat prov på. De tar sig i säkerhet ombord på Ghost.

Kanan bestämmer sig för att återgälda droiderna till deras rättmätiga ägare som erbjuder betalning i gengäld. Efter att Kanan har lämnat droiderna och rest i väg försäkrar C-3PO sin mästare Bail Organa att han inte avslöjade hans identitet. R2 rapporterar att han har spelat in allt som har hänt med sändningen och Ghosts besättning. Bail säger att de ska fokusera på Imperiet senare. För tillfället är han nyfiken på att lära sig mer om de här rebellerna.

 

Avsnittsinformation

Titel:
Droider i fara

Originaltitel:
Droids in Distress

TV-premiär:
13 oktober 2014 (USA)
26 oktober 2014 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 3

Produktionsnummer:
104

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Steward Lee

Manus
Greg Weisman

Skapad av
Simon Kinberg, Dave Filoni och Carrie Beck

Baserad på Star Wars skapat av
George Lucas

Exekutiva producenter
Simon Kinberg, Dave Filoni och Greg Weisman

Samexekutiv producent
Henry Gilroy

Serieregissör
Dave Filoni

Producent
Kiri Hart

Medproducent
Carrie Beck

Linjeproducent
Athena Yvette Portillo

Redigerare
Joe E. Elwood

Musik
Kevin Kiner

Scenograf
Kilian Plunkett

Animationsledare
Keith Kellogg

Ljuddesigner
David Acord

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Agent Kallus
David Oyelowo

Amda Wabo och stormsoldatskommendör
Steve Blum

Bail Organa
Phil LaMarr

C-3PO
Anthony Daniels

Cikatro Vizago ochkejserlig officer #1
Keith Szarabajka

Minister Maketh Tua
Kath Soucie

RX-24
Paul Reubens

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Kirsten Saabye

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Björn Bengtsson

Agent Kallus
Daniel Goldmann

C-3PO
Joakim Jennefors

Bail Organa
Stephan Karlsén

Cikatro Vizago
Daniel Sjöberg

Minister Maketh Tua
Michaela Jolin

Övriga röster
Daniel Sjöberg
Nicklas Berglund
Stephan Karlsén
Michaela Jolin