Sammanfattning

I utkanten av Lothal tränar Ezra på att reflektera laserstrålar med sin ljussabel. Sabine, Chopper och Zeb skjuter träningsskott mot padawanen som han kämpar med att reflektera mot en stormsoldathjälm som Kanan har satt upp som måltavla.

Kanan är frustrerad över att Ezra är distraherad och otålig. Ezra säger att det beror på att han inte vill missa senator Trayvis utsändning. Trots att de inte vet med säkerhet att Trayvis kommer att sända något idag så har Ezra en stark känsla av att han kommer göra det. Plötsligt överväldigas han av röster och faller in i ett transliknande tillstånd.

Ezra börjar att se bilder i en vision av framtida händelser. Han ser sina vänner smyga i mörkret, sida vid sida med Gall Trayvis, jagade av stormsoldater. Visionen slutar med att exilsenatorn säger att Ezras föräldrar var väldigt modiga.

När Ezra vaknar upp är han förvånad över att han – medan han var i sitt meditativa tillstånd – har reflekterat varje skott rakt mot målet. Han är dessutom mer angelägen än någonsin att få träffa Trayvis nu när han vet att exilsenatorn kände hans föräldrar. Trots Kanans varning så är Ezra övertygad om att hans vision kommer bli verklighet.

Hera kommer ut ur Ghost och ropar på de andra. Hon har lyckats spela in Trayvis senaste meddelande. Besättningen går in i skeppet där meddelandet spelas upp. De lyckas dekryptera ett hemligt meddelande: Senatorn är på väg till Lothal och kommer möta dem i den gamla senatsbyggnaden.

Rebellerna vill vara säkra på att inte Imperiet också har lyckats dekryptera meddelandet och är dem i hasorna. För att få reda på mer om vad Imperiet vet så möter Ezra upp med kadetten Zare Leonis som han lärde känna vid den kejserliga akademin. Zare berättar att agent Kallus samlar soldater för en stor operation vid senatsbyggnaden. Ezra måste varna de andra.

Innan Ezra ger sig av berättar Zare att han kommer bli förflyttad till officersakademin på Arkanis. Ezra avslöjar i sin tur att hans riktiga namn inte är Dev Morgan. Men innan han hinner avslöja sitt riktiga namn blir han upptäckt av stormsoldater och måste fly.

Under tiden så förbereder Kallus sin plan. Han tycker att högsta prioritet borde vara att fånga rebellerna på Lothal som en grupp, till skillnad från inkvisitorn som bara vill fånga jediriddaren.

Ezra möter upp de andra rebellerna i hans föräldrars hus. De kommer fram till att deras nya uppdrag är att rädda Trayvis från Imperiets fälla.

De beger sig till senatsbyggnaden där de spionerar på stormsoldater. De lägger märke till att de kejserliga soldaterna inte har gått in i byggnaden ännu. Kanan fruktar en större fälla ämnad för Ghosts besättning. Ezra leder gruppen till ett avloppsrör som kommer ta dem obemärkta in i senatsbyggnaden.

Efter att ha navigerat genom avloppsrören lyckas de smyga in i byggnaden och hittar Trayvis tillsammans med sina två protokolldroider vid den Nya Frihetsmålningen. Men något stämmer inte. Hans protokolldroider skjuts sönder och stormsoldater ledda av Kallus går in i kammaren och omringar rebellerna.

Minister Tua har lagt märke till att Zeb och Sabine saknas. Kallus hotar med att öppna eld om rebellerna inte berättar var deras två vänner håller till. Zeb och Sabine ser allt som händer ovanifrån. De kastar ner rökbomber och granater som ger rebellerna tillräckligt med skydd för att kunna fly tillsammans med Trayvis. De flyr tillbaka ner i avloppen tätt följda av Imperiet.

När de flyr från stormsoldaterna måste de under en kort stund stanna medan Trayvis hämtar andan. Stoppet gör att de kejserliga soldaterna hinner ikapp dem. Gruppen delar upp sig. Hera och Ezra tar med sig senatorn medan resten försöker att locka till sig deras förföljare. 

Hera och Ezra kommer fram till en stor fläkt. Medan de stannar för att lista ut hur de ska ta sig igenom ger Hera senatorn en laserpistol så att han kan skydda dem om någon kommer. Men senatorn riktar i stället pistolen rakt mot rebellerna.

Trayvis avslöjar sig själv som en av Imperiets agenter som identifierar rebeller och sympatisörer. Alla rebeller som har träffat Trayvis har dödats, men Imperiet har fått det hela att se ut som olyckor. Ezra försöker förneka det och säger att Trayvis är en röst för frihet precis som hans föräldrar. Trayvis säger att ingen har vågat stå emot Imperiet sedan Bridger-sändningarna. Trayvis inser att Ezra är paret Bridgers son.

Trayvis förklarar att han anslöt sig till Imperiet för att överleva och att Ezras föräldrar borde ha gjort detsamma om de värdesatte sina liv. Han säger att Ezras föräldrar var modiga men dumdristiga, och att de är borta.

Hans ord sårar Ezra, men Hera trotsar senatorn och säger att så länge de fortsätter att kämpa så lever paret Bridger vidare. Trayvis försöker skjuta Hera. Men vapnet vill inte fungera.

Hera tar tillbaka vapnet innan hon ger förrädaren en smocka som gör honom medvetslös. Hon förklarar att hon hade sina misstankar om Trayvis när han försökte sinka dem tidigare.

Resten av besättningen anländer. När stormsoldater följer efter använder Kanan Kraften för att sakta ner fläkten. Rebellerna passerar igenom och undkommer sina förföljare.

Tillbaka på Ghost är Ezra bestört över att han misstolkat sin vision. Kanan säger att Ezras känslor fördunklade hans omdöme och att visioner nästan är omöjliga att tolka. Hera säger till padawanen att han inte behöver skämmas. Saker och ting kommer bli bättre.

 

Avsnittsinformation

Titel:
En syn av hopp

Originaltitel:
Vision of Hope

Arbetstitel:
Lure

TV-premiär: 
2 februari 2015 (USA)
19 april 2015 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 12

Produktionsnummer:
113

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Steven G. Lee

Manus
Henry Gilroy

Skapad av
Simon Kinberg, Dave Filoni och Carrie Beck

Baserad på Star Wars skapat av
George Lucas

Exekutiva producenter
Simon Kinberg, Dave Filoni och Greg Weisman

Samexekutiv producent
Henry Gilroy

Serieregissör
Dave Filoni

Producent
Kiri Hart

Medproducent
Carrie Beck

Linjeproducent
Athena Yvette Portillo

Redigerare
Alex McDonnell

Musik
Kevin Kiner

Scenograf
Kilian Plunkett

Animationsledare
Keith Kellogg

Ljuddesigner
David Acord

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Agent Kallus
David Oyelowo

Alton Kastle och stormsoldatskommendör
Steve Blum

Gall Trayvis
Brent Spiner

Minister Maketh Tua
Kath Soucie

Protokolldroid #1
Freddie Prinze Jr.

Protokolldroid #2
David Acord

Stormsoldat
Matthew Wood

Zare Leonis
Bryton James

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Kirsten Saabye

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Björn Bengtsson

Agent Kallus
Daniel Goldmann

Alton Kastle
Daniel Sjöberg

Zare Leonis
Emil Smedius

Minister Maketh Tua
Michaela Jolin

Övriga röster
Daniel Sjöberg
Fredrik Granberg
Joakim Jennefors
Michaela Jolin
Emil Smedius
Magnus Mark
Mattias Knave